Primarul Vergil Chițac a primit vizita ambasadorului Regatului Țărilor de Jos în România

Astăzi a avut loc vizita de curtoazie a ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, Excelența-Sa, Roelof van Ees, la primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Primarul Vergil Chițac a primit vizita ambasadorului Regatului Țărilor de Jos în România


Astăzi a avut loc vizita de curtoazie a ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, Excelența-Sa, Roelof van Ees, la primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. Șeful misiunii diplomatice a Regatului Ţărilor de Jos a fost însoțit de consilierul economic și comercial al Ambasadei, Wijnand  Marchal și de Dan Coman, consul onorific.

Roelof van Ees a evidențiat, cu această ocazie, potențialul semnificativ de care dispun orașul și portul Constanța și a reiterat întreaga disponibilitate a țării sale de a consolida legăturile dintre municipalitățile din România și cele din Olanda, pe toate palierele: autorități, mediile de afaceri, comunități locale etc. A menționat în mod concret expertiza olandeză în domenii precum mobilitatea urbană, eficientizarea transportului public, strategiile smart cities etc., expertiză care a stat la baza unor programe locale de dezvoltare ale altor orașe din România. A transmis disponibilitatea autorităților publice ale orașului Rotterdam de a consolida raporturile cu Primăria municipiului Constanța, prioritar prin revitalizarea actualului Memorandumului de Înțelegere dintre cele două orașe, semnat la 5 iunie 1998.
Șeful misiunii diplomatice a subliniat totodată necesitatea existenței unui mediu prietenos pentru companiile străine și locale, fără de care nu pot exista investiții substanțiale și pe termen lung. 
Primarul Constanței a exprimat interesul municipalității de a beneficia de expertiza Olandei în domenii ce pot îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor municipiului Constanța, precum și necesitatea revitalizării Memorandumului de Înțelegere menționat, prioritar în domenii de cooperare precum: mobilitate urbană, eficientizarea transportului public, strategii locale de dezvoltare durabilă etc. A punctat întreaga sa disponibilitate de a crea, la nivel local, condiții atractive pentru mediile business locale și străine, ca bază a creșterii investițiilor străine în municipiul Constanța. A subliniat interesul de a coopta, în procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare a municipiului Constanța, experți de valoare din Olanda. A precizat că va iniția procesul de reevaluare a Memorandumului de Înțelegere dintre orașele Constanța și Rotterdam, în sensul revitalizării acestuia, din perspectiva prioritară a permanentizării și consolidării schimbului de bune practici între cele două orașe, în domenii de interes reciproc.