Iohannis: Din 1 iunie se redeschid terasele. Se va putea merge la plajă.

Preşedintele Iohannis a declarat joi că începând din 1 iunie se redeschid terasele, dar sunt necesare măsuri speciale: mesele la cel puţin 2 metri, cel mult patru persoane la o masă

Iohannis: Din 1 iunie se redeschid terasele. Se va putea merge la plajă.


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că începând din 1 iunie  se redeschid terasele, dar sunt necesare măsuri speciale: mesele la cel puţi 2 metri, cel mult patru persoane la o masă.

De asemenea, se va putea merge la plajă şi vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori, cu respectarea regulilor de distanţare. Deplasările în afara localităţii vor fi libere d ela 1 iunie.  Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost programate, a subliniat preşedintele. Tot de la 1 iunie va fi reluat trasportul international. Legat de competitiile sportive se vor putea realua activitatile sportive incepand de la 1 iunie. 
Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm și ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Începând cu 1 iunie se redeschid terasele. Este clar că e nevoie de unele măsuri speciale și acestea vor fi comunicate. De la 1 iunie se va putea merge la plaja. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacollele în aer liber cu un număr de până la 500n d e specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic. În ce privește deplasările în afara localității acestea vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație la ieșirea din localitate. Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori”, a declarat președintele Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat de la ora 13.00 la Cotroceni pe premierul Ludovic Orban, pe secretarul de stat Raed Arafat şi pe miniştrii de Interne, Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, Apărării şi Justiţiei, pe tema gestionării pandemiei de coronavirus. La ședință au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.