Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni

Conform unui proiect de ordonanță de Guvern, anumite tipuri de autoturisme vor fi obligate să refacă ITP-ul o dată la 6 luni.

Valabilitatea ITP ar putea scădea la 6 luni


Valabilitatea Inspecții Tehnice Periodice (ITP) ar putea fi redus la 6 luni, potrivit unui nou proiect de modificare a legii circulației, potrivit Promotor.

Conform unui proiect de ordonanță de Guvern, anumite tipuri de autoturisme vor fi obligate să refacă ITP-ul o dată la 6 luni. Cu toate acestea, vehiculele lente vor fi scutite de obligația de a efectua această inspecție.
Proiectul a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Transporturilor, fiind vorba de vehiculele de tipul „RENT A CAR”, cât și de cele utilizate în regim de închiriere cu șofer.
Momentan, mașinile care au obligația de a fi inspectate la fiecare jumătate de an sunt cele care efectuează transport de persoane.
Noul act normativ urmează să elimine obligativitatea ITP în cazul anumitor tipuri de vehicule.
„Prevederile prezentei ordonanţe nu se aplică maşinilor auto propulsate cu o viteză maximă care nu depășește 25 km/h, vehiculelor lente, vehiculelor cu şenile, tramvaielor și vehiculelor cu tracțiune animală”, conform proiectului.