Dacia a prezentat primul său model electric. Cum arată și ce autonomie are

Primul model electric Dacia se numește Spring, iar prototipul a fost deja fabricat, urmând ca din 2021 să înceapă producția de serie

Dacia a prezentat primul său model electric. Cum arată și ce autonomie are


Primul model electric Dacia se numește Spring, iar prototipul a fost deja fabricat, urmând ca din 2021 să înceapă producția de serie.

Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Ar fi trebuit să vedem în premieră acest show-car 100% electric Dacia la Salonul Auto Electric de la Geneva, dar pentru că a fost anulat primele informaţii au fost oferite de producător sub forma unui comunicat de presă.
În prezentarea Renault de săptămâna trecută modelul electric Dacia era prezentat drept un „Urban City car’ pentru a descrie poziționarea sa în piață. Această informație a dus la convingerea că viitorul model electric Dacia va fi înfrățit cu Renault K-ZE, pe care francezii l-au dedicat anul trecut pieței chineze. Ei bine, Dacia electrică este aici și se numește Spring (eng.: „primăvară').
Cu toate că estetica Daciei electrice diferă considerabil de modelul K-ZE de la Renault, se pot vedea cu ușurință similitudinile de dimensiuni și proporții dintre cele două modele. Dacia nu a dat mai multe informații despre dimensiunile SUV-ului citadin, cu excepția lungimii: Dacia Spring are 3,73 de metri, ceea ce o face „ideală pentru drumurile zilnice'. În versiunea-concept, Dacia electrică te cucerește cu o temă cromatică formată din gri pastel cu accente fluorescente de portocaliu.
Dacia spune că blocurile optice LED spate, în formă de Y dublat, reprezintă viitoarea semnătură luminoasă a mărcii, care va fi regăsită pe modelele viitoare. În partea frontală, farurile și luminile de zi se bucură, de asemenea, de tehnologia LED. Într-o abordare complet nouă pentru Dacia, Spring are luminile de zi poziționate deasupra farurilor.
În descrierea dată de Dacia în comunicatul de presă, „citadina electrică 100% se concentrează pe esențial, combinând simplitatea, eficiența și accesibilitatea.
Versiunea de producție pentru Dacia Spring Electric va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2021, cu o autonomie ma mare de de 200 de kilometri (calculată după standardul WLTP), ceea ce o face ideală pentru utilizare în mediul urban și suburban.'(AutoBild)