Dacian Cioloș vrea să creeze un nou partid politic

Dacian Cioloș se pregătește să creeze un nou partid politic. Cioloș încearcă să convingă foști parlamentari PLUS să-l urmeze, însă nu pare să aibă succes.

Dacian Cioloș vrea să creeze un nou partid politic


După plecarea cu scandal de la conducerea USR, Dacian Cioloș se pregătește să creeze un nou partid politic, potrivit surselor citate de g4media. Cioloș încearcă deja în acest sens să convingă foști parlamentari PLUS să-l urmeze, însă nu pare să aibă succes.

Tot G4media scrie că doar câțiva din cei 20 ar fi decis să-l urmeze, după ce actuala conducere USR a purtat discuții cu liderii de filiale proveniți din PLUS.
Cioloș a demisionat pe data de 7 februarie de la șefia USR, acuzând că reformele interne promise de el au fost blocate de conducerea partidului. Întrebat la vremea respectivă dacă vrea să refacă PLUS, Cioloș a negat  și a precizat că rămâne în USR ca simplu membru.
În octombrie 2021 a fost ales președintele USR – PLUS, dar a a demisionat după patru luni. La câteva zile după ce a fost ales președintele USR PLUS a demisionat și de la șefia grupului Renew Europe din Parlamentul European.