Directorul Portului Constanța a demisionat din funcție. Cine îi va lua locul

Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) Constanţa, Florin Vizan, a demisionat din funcţie, iar în locul său a fost numit directorul executiv al companiei, Mihai Teodorescu.

Directorul Portului Constanța a demisionat din funcție. Cine îi va lua locul
Foto: Facebook / Constanta Port


Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) Constanţa, Florin Vizan, a demisionat din funcţie, iar în locul său a fost numit directorul executiv al companiei, Mihai Teodorescu.

Vizan a transmis că a demisionat  din motive personale, dar că va continua să activeze în companie: ”Nimic profesional. Mi-am dat demisia din funcție din motive personale, rămân în companie”.
Directorul general al Portului Constanţa, Florin Vizan, şi-a prezentat astăzi demisia din funcţie. Consiliul de Administraţie a luat act de această demisie şi a mai decis înlocuirea sa cu Mihai Teodorescu, director executiv al APM Constanţa”, au precizat reprezentanţii Ministerului Transporturilor. 
De asemenea, în cadrul şedinţei de vineri, Consiliul de Administraţie a luat decizia revocării din funcţie a directorului financiar, Daniela Şerban, şi înlocuirea cu Maria Mergiu, care ocupa funcţia de sef al Departamentului Financiar Contabil.
Înainte de a fi directorul Portului Constanța, Florin Vizan a fost în funcția de șef la regia de Drumuri și Poduri Constanța și, de-a lungul timpului, a făcut parte din consiliile de administrație ale Petromin și Oil Terminal. Și-a început cariera de contabil la Uniunea Județeană a Cooperativelor de Consum, al cărei director comercial a ajuns ulterior. Vizan a fost director în mai multe societăți.

Cine este Mihai Teodorescu, noul director al CNAPM Constanța
Potrivit CV-ului său, Mihai Teodorescu este absolvent al Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.
În perioada octombrie 2009-iulie 2011, acesta a obținut diploma de inginer manager în Managementul Agroturistic și Alimentație Publică.
În septembrie 2013 a absolvit Administrație Europeană – Specializarea Dimplomație în administrația publică,
În martie 2014 a devenit formator în Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene.
Între 2015 și 2017 a terminat Masterul în Managementul Financiar Bancar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, facultatea de Fianțe Bănci și Contabilitate.
Între 2019-2020 a obținut Masterul în Drept Intern și Internațional în Afaceri la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Științe Juridice și Administrative.
A deținut funcțiile de manager Corporate Department la Paralela 45, de șef birouri controlori la Regia Autonomă de Transport București, de director comercial, apoi de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Eco Igienizare București SA..
Din septembrie 2018 până în prezent este director executiv al Direcției Transporturi al Primăriei București, membru în CA-ul Metrorex.
Potrivit declarației de avere Mihai Teodorescu deține un teren extravilan, de 1.000 de metri pătrați în Tâncăbești, Ilfov, obținut prin moștenire, alături de un apartament de 47 de metri pătrați în București și o casă de 150 de metri pătrați în Lipia (Ilfov), ambele obținute tot prin moștenire.
Mihai Teodorescu mai are două autoturisme și bunuri moștenite de 27.296 euro..
Noul director al CNAPM Constanța are depozite bancare de 156927 lei și 5.131 euro, dar și un împrumut în nume personal de 15.500 de euro.
Mihai Teodorescu are un împrumut bancar de 68424 lei, scadent anul viitor.
Veniturile familiei constau în salariul de director executiv la Primăria Municipiului București – 87.608 lei, de director executiv la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța – 77.791 lei, membru CA la Metrorex SA – 36.300 lei. Soția sa este cadru militar și are un venit anual de 64.323 lei.