Noua versiune a aplicației de plată a parcării, Constanța Parking, va fi disponibilă în curând

Administrația publică locală face un pas important în implementarea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Noua versiune a aplicației de plată a parcării, Constanța Parking, va fi disponibilă în curând


Administrația publică locală face un pas important în implementarea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. În curând, va putea fi utilizată o nouă versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking”.

Prin intermediul aplicației „Constanța Parking”, cetățenii vor avea la dispoziție o metodă simplă și eficientă de a plăti rapid și ușor timpul de parcare. Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului.
Într-o primă etapă, aplicația va fi disponibilă pentru zona 0.
Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, aplicația va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare, astfel încât veți evita situația neplacută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare.  
Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. 
Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. 
În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.
Informațiile vor fi afișate pe panouri de informare.
Pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.