Ziua Mondială a Mediului, marcată la Constanța

Pentru a marca simbolic Ziua Mondială a Mediului, elevii școlii și invitații acestora s-au deplasat împreună pe plaja din zona Faleză Nord pentru o acțiune de ecologizare.

Ziua Mondială a Mediului, marcată la Constanța


Militari aparținând detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în perioada mai-august 2021, au participat astăzi la o activitate organizată de Primăria Municipiului Constanța, cu sprijinul Școlii Gimnaziale nr. 43 Ferdinand.

Astfel, militarii britanici au vizitat școala și le-au vorbit copiilor despre știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Aceștia au venit pregătiți cu dispozitive pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine noțiunile de inginerie aerospațială explicate la clase. De asemenea, au fost purtate discuții libere despre protecția mediului și importanța implicării active în menținerea unui mediu curat și sănătos pentru noi toți.

Pentru a marca simbolic Ziua Mondială a Mediului, elevii școlii și invitații acestora s-au deplasat împreună pe plaja din zona Faleză Nord pentru o acțiune de ecologizare, activitate propusă de către detașamentul britanic, care a motivat această inițiativă prin puterea exemplului care poate forma deprinderi de viață.

Copiii și-au manifestat interesul de a cunoaște experiența britanică în domeniul protecției și conservării mediului înconjurător, dar și de a afla lucruri noi despre cum pot să devină ingineri aerospațiali și ce presupune această profesie. Împreună cu oaspeții lor, elevii au confecționat diferite tipuri de avioane din hârtie și au aflat principiile de funcționare ale unei catapulte.
Astfel de activități vor continua în perioada următoare, cu implicarea altor instituții școlare de pe raza municipiului Constanța, precizează reprezentanții Primăriei Constanța.