Grădina Senzorială Adi Bărar a CSEI Maria Montessori, a fost inaugurată oficial

Un proiect susținut de membrii trupei CARGO, ambasadorii Campaniei Music for Autism, în parteneriat cu ISJ Constanța și CJ Constanţa, s-a concretizat astăzi prin inaugurarea Grădinii Senzoriale “Adi Bărar”.

Grădina Senzorială Adi Bărar a CSEI Maria Montessori, a fost inaugurată oficial


Un proiect susținut de membrii trupei CARGO - ambasadorii Campaniei Music for Autism, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Judeţean Constanţa, s-a concretizat astăzi prin inaugurarea Grădinii Senzoriale “Adi Bărar”, ce poartă numele regretatului lider și fondator al trupei Cargo.

La inaugurare au participat atât membrii trupei Cargo - ambasadorii Campaniei Music for Autism, Cristian Hrubaru, reprezentant al postului național de Radio ROCK FM și partener fidel al campaniei precum și reprezentanți ai instituțiilor partenere din cadrul proiectului.
Proiectul se adresează unui număr de 152 de elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Maria Montessori” din Constanța, și oferă acestora, posibilitatea de a interacționa într-un spațiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce crează o experiență inedită și relaxantă. Grădina senzorială este o zonă verde, concepută pentru a stimula toate simțurile copiilor, pentru a descoperi o lume naturală, făcându-i pe aceștia să se simtă o parte integrantă a acestei lumi. Mai mult decât atât, această zonă își propune să elibereze stresul copiilor, stimulând creativitatea și îmbunătățind activitățile motorii.
Din partea Consiliului Județean Constanța, a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, care a declarat: “Toți copiii sunt speciali, unici și trebuie să fie tratați și apreciați în mod egal! Într-o lume aflată în permanentă schimbare, învățământul trebuie să promoveze incluziunea, valorile și practicile unei societăți democratice. Misiunea noastră, a autorităților locale este să le asigurăm mediul optim în care educația lor să fie făcută de profesioniști și cu metode moderne. Cu ajutorul acestor metode alternative de educație și cu ajutorul specialiștilor, ne dorim să le oferim copiilor cu cerințe educative speciale, o viață cât mai aproape de normalitate. Mă bucură să constat că dialogul și colaborarea interinstituțională, generează rezultate palpabile și pun în mișcare proiecte atât de importante pentru acești copii! Mulţumim reprezentanților Campaniei Music for Autism și membrilor trupei Cargo pentru susținerea și implicarea în acest proiect unic pentru județul Constanța!