Carantină prelungită în municipiul Constanța

Direcția de Sănătate Publică din Constanța va termina analiza situației epidemiologice și carantina va fi prelungită, anunță autoritățile.

Carantină prelungită în municipiul Constanța


Direcția de Sănătate Publică din Constanța va termina analiza situației epidemiologice și carantina va fi prelungită, anunță autoritățile. Carantina instituită în municipiul Constanța ar trebui să expire vineri, 4 decembrie.

Prefectul Silviu Coşa a anunţat, în urmă cu puţin timp, este foarte probabil ca să fie prelungita măsura carantinării municipiului Constanţa. Acesta a spus că, deocamdată, numărul îmbolnăvirilor este constant şi nu s-a înregistrat o scădere semnificativă pe perioada celor două săptămâni de carantină. În ceea ce privește rata de incidență la nivelul județului Constanța, aceasta este de 7.35.
În cursul zilei de vineri se va vota în cadrul Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă măsura prelungirii carantinei pentru municipiul Constanţa, a declarat prefectul Silviu Coşa.

"În momentul de față, DSP efectuează analiza de risc pe termenii deja obișnuiți. Având în vedere faptul că rata de incidență este în momentul de față la un platou, fără scădere semnificativă, șansele sunt foarte mari să se prelungească carantina. Constanța este o comunicate foarte mare ca număr al populației. În momentul de față, ne aflăm într-o zonă de platou undeva la 10,5-10,8‰, zonă de platou în care putem evolua în oricare sens", a transmis prefectul Silviu Coșa.
În context, prefectul judeţului Constanţa a mai afirmat că va fi necesară adoptarea a noi măsuri de prevenţie, în continuare, pentru a monitoriza circulaţia populaţiei la limita zonei de carantină.
"Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi controalele, filtrele şi legitimarea cetăţenilor de pe stradă. Marea parte a oamenilor s-au obişnuit să respecte aceste reguli, pe care nimeni nu le iubeşte şi nu le doreşte dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei, va trebui să producem anumite inconveniente tuturor, pentru că un filtru rutier la ieşirea din Constanţa spre localitatea Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect. Îmi pare rău pentru inconvenientele de acest gen, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să blocheze circulaţia, astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm măsurile hotărâte", a spus Coşa.
"Deplasarea la vot, duminică, se va face în mod liber pe baza Cărții de identitate", a mai precizat Silviu Coșa, întrebat despre modul în care vor vota locuitorii municipiului pe 6 decembrie.