Lucrările de la Cazinoul din Constanta ar putea fi finalizate în primăvara anului 2024

Lucrările de la Cazinoul din Constanța au fost realizate în proporție de 55-60 la sută. Totodată, lucrările ar putea fi finalizate în primăvara anului 2024.

Lucrările de la Cazinoul din Constanta ar putea fi finalizate în primăvara anului 2024
Foto: Cazino Constanța / Facebook


Lucrările de la Cazinoul din Constanța au fost realizate în proporție de 55-60%. Totodată, lucrările ar putea fi finalizate în primăvara anului 2024.

În cadrul unei conferințe de presă, Directorul Direcției Dezvoltare și Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă, șeful Biroului Urmărire Execuție Lucrări din cadrul Primăriei Constanța, Marian Filip, și Carmina Popescu, șef serviciu pregătire și implementare proiecte special pe program operațional – regional, au menționat că autorizația de construire pentru Cazinoul Constanța a fost prelungită până în iulie 2024, iar promisiunea CNI este că până în primăvara anului 2024 obiectivul ar putea să fie finalizat.
Marian Filip, șef birou urmărire lucrări a menționat că la acest moment lucrările de reabilitare sunt finalizate în proporție de 55-60%.
„Reabilitarea clădirii Cazinoului, care la acest moment ca și stadiu fizic, real executat undeva între 55 – 60%. Lucrările de reabilitare efectivă a clădiri sunt finanțate de către Compania Națională de Investiții din bugetul de stat. La acest moment s-a finalizat achiziția pentru branșamente de căldură și apă. Apoi vorbim de achiziția de branșament la energie electrică. Vrem să începem lucrările de execuție. Partea exterioară include amenajarea curții exterioare. Trebuie să forăm piloții. Vom scoate la achiziții mai multe materiale pentru balustrade şi platforme. Obiectivul trebuie să fie dat în folosinţă cât mai rapid. La acest moment avem undeva la 17 milioane de lei pentru branșamentul la utilități", a explicat Marian Filip, șeful Biroului Urmărire Execuție Lucrări din cadrul Primăriei Constanța.

De asemenea, directorul Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă a menționat că asigurările companiei sunt că lucrările vor fi finalizate în primăvara anului 2024.
„Ni s-a promis că până la sfârșitul anului sau în prima parte a lunii ianuarie se va face o nouă suplimentare de fonduri, deoarece lucrările din interior necesită suplimentare de fonduri. Am fost cu domnul primar la conducerea CNI pentru a afla toate datele. Ni s-a promis că în prima parte a lui ianuarie se va face o nouă suplimentare de fonduri. De aceea s-a și emis autorizația până în iunie 2024, dar lucrările ar trebui să fie finalizate până în primăvara anului 2024. Încercăm să ne corelăm lucrările noastre exterioare cu lucrarea constructorului edificiat pe imobil”, a spus Ani Merlă.