Controale privind găzduirea refugiaților din Ucraina. Nu au fost constatate nereguli.

Primăria Constanța a efectuat verificări în teren privind realitatea informațiilor din cererile depuse de persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite.

Controale privind găzduirea refugiaților din Ucraina. Nu au fost constatate nereguli.


Săptămâna trecută, o echipă a Direcției Generale de Asistență Socială Constanța formată din asistenți sociali și inspectori, însoțită de un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, a efectuat verificări în teren privind realitatea informațiilor din cererile depuse de persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. 

Astfel, au fost verificate locații situate atât la casă cât și imobile cu mai multe apartamente în care sunt găzduite persoane refugiate din Ucraina.  

Nu au fost constatate nereguli. Din declarațiile proprietarilor, o parte dintre cetățenii ucraineni găzduiți își desfășoară activitatea în timpul zilei. De asemenea, multe locații sunt folosite temporar de cetățenii ucraineni. 

Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea prevăzute la art. 1 alin. (10) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, cu modificările și completările ulterioare.