Decebal Făgăgdău a demarat discuții cu autoritățile locale din Germania privind evoluția cu COVID-19

Primarul Decebal Făgădău a demarat discuții cu autoritățile din Germania pentru preluarea unor pacienți în cazul în care sistemul medical din Constanța nu ar mai face față

Decebal Făgăgdău a demarat discuții cu autoritățile locale din Germania privind evoluția cu COVID-19


Primarul Decebal Făgădău s-a adresat Germaniei pentru a primi ajutor, în cazul în care epidemia de coronavirus din Constanța capătă amploare. 

De asemenea, Primăria Constanța a demarat discuții și cu altă țări pentru preluarea unor pacienți în cazul în care sistemul medical din Constanța nu ar mai face față. A ales Germania pentru că în toate clasamentele Germania stă cel mai bine, are cel mai mare număr de medici la mia de locuitori și, simultan, cel mai mare număr de personal medical la mia de locuitori. 


“Am ales Germania pentru că este locul întâi la toate capitolele pe care le-am cercetat – 4.3 medici la mia de locuitori, 12, 9 asistente şi personal auxiliar la mia de locuitori, cel mai mare număr de locuri la terapie intensivă. Ştiu că în landul Renania de nord-vest falia, mai multe oraşe: Koln, Bonn, tratează deja pacienţi din Italia. Sunt discuţii pentru a-i transfera şi pe cei din Spania, pe cei din Franţa, acolo unde autorităţile locale sau guvernele nu mai fac faţă. Tocmai de aceea m-am gândit să nu mă ia prin surprindere şi am profitat de prietenii şi de canalele de comunicare pe care le am cu oraşe din Germania şi am adresat mai multe solicitări de ajutor în situaţia în care va fi nevoie. Mă rog la bunul Dumnezeu să nu fie nevoie dar mi s-a părut datoria mea de primar să aflu dacă atunci când vom avea nevoie, colegii mei, primarii din Germania, ne pot ajuta. Am intrat în contact cu primăria din Dusseldorf, cu domnul primar Thomas Geisel, printr-un cetățean german, domnul Udo Stern, un excelent ambasador al Constanței. De asemenea, am adresat o solicitare Ministerului Apărării din Germania pentru că ştiu că au la dispoziţie o aeronavă A310 Medevac care deja a făcut transferuri de pacienţi din Italia şi alte zone roşii către spitale din Gernania, unde, cu generozitate, statul german, landurile, oraşele, îşi sprijină semenii. Am ținut cont de faptul că noi avem în apropiere Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și cea mai mare Bază NATO din România. Nimic nu este mai prețios decât viața și noi trebuie să ne luptăm pentru viața fiecărui constănțean. Noi ne aflăm într-un moment în care trebuie să ne gândim la scenariul cel mai rău. Eu nu am făcut aceste adrese ca și cum noi suntem deja la capacitate maximă, suntem sufocați și căutăm disperați soluții. Lucrurile trebuie gândite din timp și planificate”, a spus edilul Constanței.