Un hotel plutitor, care se învârte în mare, va fi construit în Qatar

Un hotel plutitor și rotitor va apărea în Qatar, o țară renumită deja prin arhitectura deosebită. Proiectul se laudă și cu caracteristici de sustenabilitate energetică, eoliană, solară

Un hotel plutitor, care se învârte în mare, va fi construit în Qatar


Un hotel plutitor și rotitor va apărea în Qatar, o țară renumită deja prin arhitectura deosebită. Proiectul se laudă și cu caracteristici de sustenabilitate energetică, eoliană, solară și mareică.

Doha, capitala Qatarului, va avea, cel mai târziu în 2025, un hotel rotitor ridicat pe apă, în Golful Persic, anunță Dohanews. Cu o rotație completă în 24 de ore, acesta își va genera singur energia necesară, una din condițiile puse arhitecților fiind ca proiectul să aibă o componentă ecologică predominantă.
Hotelul plutitor rotitor a fost proiectat de o firmă de arhitecți din Turcia, HAADS (Hayri Atak Architectural Design Studio), și va fi ridicat în apele Golfului Persic, în Doha. Termenul-limită de dare în folosință a construcției futuriste este anul 2025.

Atunci, turiștii se vor putea caza în cele 152 de camere ale hotelului ecologic, în care panorama se schimbă de la o oră la alta, pe măsură ce clădirea se învârte pe mare. Hotelul va fi rotund și va executa o rotație completă în 24 de ore, timp în care va genera energia necesară funcționării tuturor serviciilor oferite clienților cazați acolo. Și acoperișul va fi unul special, proiectat în așa fel încât să poată desăra apa de mare și să purifice apa reziduală, dar și să colecteze apa de ploaie, care va fi folosită la irigarea spațiilor verzi din complexul de lux. Clădirea va avea trei intrări, numeroase piscine, spa, sală de fitness și un teren de minigolf.
Locația exactă a amplasării hotelului încă nu a fost dezvăluită, dar proiectanții au spus că turiștii vor putea ajunge acolo nu doar cu barca și cu elicopterul, ci și cu mașina – așadar, clădirea va fi „legată” de uscat printr-o limbă de pământ. Un alt proiect SF extrem de ambițios care are ca deadline tot anul 2025 este insula artificială cât jumătate din statul Monaco, ce va fi ridicată în Oceanul Atlantic. (Foto: Profimedia)