FOTO Noua Substație de Ambulanță Ovidiu a intrat, de astăzi, în funcțiune

Miercuri dimineaţa, la Ovidiu s-a inaugurat cea mai nouă Substaţie de Ambulanţă din judeţul Constanța. La momentul festiv au participat primarul George Scupra, directorul SAJ Constanța, Laurenţiu Bădescu.

FOTO Noua Substație de Ambulanță Ovidiu a intrat, de astăzi, în funcțiune


Miercuri dimineaţa, la Ovidiu s-a inaugurat oficial cea mai nouă Substaţie de Ambulanţă din judeţul Constanța. La momentul festiv au participat primarul orașului Ovidiu, George Scupra, directorul Serviciului Ambulanță Constanța, dr. Laurenţiu Bădescu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, și alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

Proiectul cu privire la înființarea Substației de Ambulanță Ovidiu este rezultatul efortului mai multor autorități publice locale, SAJ Constanța și Primăria orașului Ovidiu. Acest proiect a prevăzut ca administrația locală să pună la dispoziția SAJ spațiul și să asigure valoarea investiției necesare, iar Consiliul Județean Constanța, prin președintele Mihai Lupu, a acționat ca un mediator al autorităților locale și centrale în vederea implementării rapide a proiectului comun între Primăria Ovidiu și SAJ Constanța.

Vicepreședintele CJC Stelian Gima a salutat inițiativa Primariei orașului Ovidiu și a mulțumit în special domnului Primar George Scupra, pentru eforturile depuse în vederea înființării Substației de Ambulanță Ovidiu. “Îmi doresc ca Substația de Ambulanță Ovidiu să nu rămână un proiect solitar, îmi doresc ca inițiativa să poată fi preluată și de alte UAT-uri din județ, funcționând ca un model de bune practici. Aș vrea să menționez în mod special inițiativa domnului primar Scupra de a se implica în mod direct în procesul de înființare, pe viitor, a unui Centru Medical de Permanență în Ovidiu”.

"Este un proiect la care țin foarte mult și recunosc că pașii pentru realizarea acestuia i-am început acum aproximativ 9 luni. Am reabilitat în totalitate spațiul, unde funcționa Centrul de Permanență, atât la interior dar și pe exterior, am achiziționat toate dotările necesare și cu sprijinul autoritățile județene am obținut avizul de funcționare. Totodată am pus la dispoziție o ambulanță de tip B, cu toate dotările aferente, pe care am achiziționat-o printr-un proiect trasfrontalier, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană. 
Acum putem afirma cu certitudine că gradul de siguranță a cetățenilor a crescut semnificativ, deoarece timpii de răspuns în caz de urgență medicală au scăzut considerabil, de la aproximativ 30 min la 5-7 min, atât pentru locuitorii din Ovidiu, Poiana, Culmea dar și pentru zonele învecinate. Menționez că serviciul de ambulanță din Ovidiu este disponibil prin numărul unic de urgență 112. În perioada următoare vom face toate demersurile necesare să autorizăm și Centrul Medical de Permanență aflat acum în sediul vechi al primăriei, în spatele geamiei, acesta fiind o reală nevoie pentru ovidieni. Vă doresc multă sănătate și mai ales în contexul pandemic, dacă va fi cazul, acest proiect să fie de un real folos pentru oameni", a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Directorului SAJ, a declarat că este nevoie de personal, motiv pentru care s-a dispus angajarea de cadre medicale fără concurs. La Ovidiu va fi înființat și un Centru de Permanență la fosta primărie, în spatele geamiei. Înființarea substației de ambulanță a fost posibilă cu implicarea Consiliului Județean Constanța.