Ponta, despre decizia ÎCCJ care ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale: Este o catastrofă.

Fostul premier Victor Ponta, a declarat marți seară că decizia ÎCCJ de marți este o catastrofă. Acesta a sugerat că adevărata problemă este că vor fi eliberați atât cei vinovați din închisoare, cât și cei nevinovați.

Ponta, despre decizia ÎCCJ care ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale: Este o catastrofă.


Fostul premier Victor Ponta, a declarat marți seară că decizia ÎCCJ de marți este o catastrofă. Acesta a sugerat că adevărata problemă este că procesele s-au lungit atât de mult și că vor fi eliberați atât cei vinovați din închisoare, cât și cei nevinovați.

“Cred că după catastrofa de astăzi, pentru că e o catastrofă. Cred că scapă și mulți nevinovați, scapă și vinovați. Întâmplător nu mi se aplică, sunt foarte detașat. Dar prima întrebare corectă și de bun simț ar fi, ce a durat așa de mult? Nu de ce s-a împlinit prescripția. Dacă l-ai prins cu sacul de bani, cu ce o fi, nu zicem într-o zi sau într-o lună, dar în ziua de azi, cu extrase de cont bancar, cu faptul că din hoți îi faci martori protejați, rezolvă în șase luni, într-un an, în doi, dar vii și te plângi că a venit prescripția după zece ani. Nu ai putea să te uiți de ce a durat 10 ani”, a declarat Ponta la B1TV.
Decizia ÎCCJ este o „reușită” a președintelui Klaus Iohannis, pe care nici el, Crin Antonescu sau Liviu Dragnea nu au atins-o: „Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13”.
„Practic, cine nu a fost condamnat după 2014, a scăpat. E corect până la urmă. Să nu credeți că îmi pare rău. Dar ne amuzăm acum”, a mai declarat Victor Ponta.
“Totul era de fapt un circ, dosarele erau o chestie cu care la un moment dat îl mai elimini pe câte unu de la masă, mai rămâne unu mai puțin de la masă. Nu a fost criteriul vinovăția sau nevinovăția, a fost criteriul, bă, pe cine ai supărat?”, a mai spus Victor Ponta.