Graffiti – Arta care urâțește Constanța

Poliția Locală Constanța acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de convețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu diferite desene cu graffiti.

Graffiti – Arta care urâțește Constanța


Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu diferite desene (GRAFFITI) sau cu diverse mesaje (obscene, de dragoste, nume de formații, reclame) pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, pe poduri etc.

Potrivit Primăriei Constanța, dacă pentru unii, desenele GRAFFITI executate pe suprafețe care nu sunt destinate acestui scop reprezintă artă stradală, pentru alții, majoritatea cetățenilor, reprezintă o vandalizare a spațiului public și deteriorează imaginea orașului imprimând un aspect inestetic clădirilor, podurilor pasajelor etc.
„Aceste desene și inscripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă, din punct de vedere legal, pagube materiale pentru proprietarii de clădiri și creează costuri pentru îndepărtarea lor. Pe această cale, Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală, lansează un apel, în primul rând pentru persoanele cu înclinații artistice, pe care le roagă să lase zidurile în pace, și, totodată, solicită sprijinul părinților în supravegherea minorilor și a adolescenților care au astfel de înclinații pentru a nu ajunge ca acest fenomen să ia amploare. Pentru a trăi într-un oraș civilizat și curat este nevoie de implicarea noastră a tuturor, de aceea, rugăm constănțenii să nu încurajeze acest fenomen și să sesizeze autoritățile ori de câte ori observă persoane cu astfel de talente artistice, care murdăresc clădirile”, au mai precizat autoritățile locale.

Dacă observați o persoană care desenează cu vopsea sau face inscripții pe clădirile publice sau private, în pasaje, pe  coșurile stradale, indicatoarele de circulație etc.? Apelează numerele de telefon: 0241 484205 și 0341922.