Lucrările la Sala Polivalentă din Constanța au ajuns la 40 la sută

Stadiul execuției lucrărilor de la Sala Polivalentă au ajuns la 40 la sută, după cum au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, în cadrul unei conferințe de presă.

Lucrările la Sala Polivalentă din Constanța au ajuns la 40 la sută


Stadiul execuției lucrărilor de la Sala Polivalentă au ajuns la 40%, după cum au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, Marian Filip a menționat că obligația autorităților locale este de a amenaja zona exterioară și de a racorda la utilități imobilul, iar în acest sens a fost achiziționată proiectarea pentru lucrările de branșamente și de amenajare.

„Noi avem obligația de a amenaja zona exterioară și racordarea la utilități. În acest sens noi am achiziționat proiectarea pentru lucrările de branșamente și de amenajare. Este semnat contractul. Proiectul este în execuție, în derulare. Mai avem de obținut câteva avize, va urma finalizarea lui, obținerea autorizației respective și scoaterea la licitație a lucrărilor efective”, a spus acesta.
În ceea ce privește valoarea obiectivului, Marian Filip a menționat că în anul 2015 a fost făcută estimarea la nivelul studiului de fezabilitate a proiectului, iar aceasta ajungea la suma de 14 milioane de lei. Din păcate, a menționat acesta, că în urmă cu aproximativ trei luni de zile, această valoare a fost scoasă la licitație, însă nu s-a prezentat nimeni.
„La acest moment este o estimare care a fost făcută la nivelul SF-ului întocmit undeva la anul 2015, 14 milioane de lei, dar care din păcate, s-a dovedit acum circa trei luni de zile: Noi am scos această valoare la achiziție tot în ideea de a nu mai pierde timp: proiectare – execuție și nu s-a prezentat nimeni. Întrebând ulterior diverși constructori ne-au spus clar prețurile sunt subevaluate și dacă nu actualizăm devizul cu prețurile nu vom avea nici cea mai mică șansă să vină cineva”, a spus Marian Filip.
Totodată, despre durată Ani Merlă a explicat că nu există încă un răspuns de la Compania Națională de Investiții și că nu au reușit să urgenteze aceste lucrări.
„Vorbim și despre Sala Polivalentă care se afla la 40 la sută din stadiul execuției. Noi am achiziționat proiectarea pentru lucrările debranșamente și amenajare. La acest moment amenajările exterioare și ale utilităților costă 14.000 de lei. Am întrebat diverși constructori și au spus că acest preț este subevaluat. Devizul general se actualizează de către CNI. Constructorul a solicitat prelungirea contractului și a solicitat și unele actualizări. Ne vor transmite care va fi noul preț. Nu avem un răspuns de la CNI care să ne spună când va fi finalizată această sală. Urmează al treilea an în care prevedem aceste lucrări care țin de primărie. Nu știm de ce lucrurile se mișcă atât de greu”.