Elena Udrea rămâne în arestul din Bulgaria până în iunie. Udrea: Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi un arestat

Instanta din Sofia a amânat, miercuri, cererea de extrădare făcută de autorităţile din România în cazul Elenei Udrea pentru 8 iunie.

Elena Udrea rămâne în arestul din Bulgaria până în iunie. Udrea: Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi un arestat


Instanta din Sofia a amânat, miercuri, cererea de extrădare făcută de autorităţile din România în cazul Elenei Udrea pentru 8 iunie, potrivit Digi 24, dată până la care Elena Udrea va rămâne în arestul din Bulgaria.

Întrebată de reporteri cum se simte, fostul ministru a răspuns:  ”Bine, ca de obicei!”. Mai mult decât atât, Elena Udrea a declarat că încă mai are speranțe în ciuda faptului că recursul în casație a fost amânat.
"Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite condamnații înapoi în România din cauză condițiilor din închisori", a spus Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată, conform imaginilor difuzate de Digi 24.
Ea a susținut că este "arestată ilegal".
Avocații Elenei Udrea au invocat, de asemenea, recursul în casație cu care aceasta a atacat condamnarea în dosarul Gala Bute, la instanța supremă.
Elena Udrea trebuia să afle miercuri dacă va fi adusă în România, ca să execute condamnarea la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.
Ea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care trebuia să se judece azi, dar procesul a fost amânat din nou pentru 8 iunie.
La termenul de azi, Elena Udrea a cerut ca să fie audiat un expert care cunoaște condițiile din penitenciarele din România. În timpul procesului, Udrea a contestat condițiile de detenție din România și a spus chiar că a fost amenințată în închisoare. Ea și-a exprimat dorința ori de a rămâne în detenție în Bulgaria, ori de a primi azil politic în Grecia.
Elena Udrea este în arest în Bulgaria în urma deciziei din 14 aprilie a judecătorilor Curții de Apel de la Sofia.