EMA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

EMA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA


Vaccinul de la Pfizer a devenit primul ser împotriva COVID-19 din Uniunea Europeană care a fost aprobat pentru utilizare la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Înainte, vaccinările împotriva COVID-19 fuseseră disponibile numai pentru cei cu vârsta de 16 ani și peste, scrie Euronews.

„Comitetul EMA  pentru medicamente umane (CHMP) a aprobat astăzi utilizarea vaccinului de la Pfizer / BioNTech numit Comirnaty pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”, a declarat Marco Caveleri, șeful strategiei de amenințări și vaccinuri pentru sănătatea biologică). „Vaccinul era deja autorizat la persoanele cu vârsta de peste 16 ani și acum avem date care arată că vaccinul este sigur în vârsta de 12 până la 15 ani”.
UE nu este primul bloc care le permite tinerilor să obțină imunizarea. La începutul acestei luni, Statele Unite au aprobat Pfizer / BioNTech pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, unde Administrația pentru Alimente și Medicamente a țării a declarat că beneficiile depășesc riscurile potențiale.
Cu toate acestea, la mijlocul lunii mai, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că țările care deja vaccinează tinerii ar trebui să înceteze să facă acest lucru, deoarece sunt mai puțin vulnerabile la boală.