FESTIVALUL NEVERSEA, ÎN SIGURANȚĂ

Activitățile de prevenire și combatere vor fi derulate și în continuare, pe toată durata desfășurării festivalului, pentru siguranța participanților.

FESTIVALUL NEVERSEA, ÎN SIGURANȚĂ


Prima seară a festivalului NEVERSEA a fost una fără incidente negative./* Prin acțiunile desfășurate în municipiul Constanța, 12 persoane au fost oprite de structurile Ministerului Afacerilor Interne, de la a mai participa la eveniment.*

În noaptea de 7 spre 8 iulie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, au constatat *5 infracțiuni de deținere de droguri, în vederea consumului propriu* și au depistat *7 persoane,* dintre care 3 cetățeni bulgari, 3 cetățeni români și 1 cetățean sârb.

De asemenea, au fost ridicate 2 țigări, care ar fi conținut cannabis, 5 comprimate ecstasy și o pungă transparentă, autosigilantă, care ar fi conținut substanță cristalină.

De asemenea, jandarmii din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au efectuat *4 constatări, de deținere de droguri, în vederea consumului propriu,* la punctul de acces, fiind depistate *5 persoane*, dintre care 2 cetățeni israelieni, care ar fi deținut 4 țigări cu cannabis, o pungă din plastic, care ar fi conținut substanță pulverulentă albă, o pungă transparentă autosigilantă, care ar fi conținut substanță vegetală verde-oliv și 1,5 comprimate ecstasy.

Totodată, jandarmii au aplicat *2 sancțiuni contravenționale*, în valoare de 1.100 de lei, *pentru consum de băuturi alcoolice și provocare de scandal pe drumurile publice, în exteriorul locului de desfășurare a festivalului.*

Specialiștii Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității - I.G.P.R. sunt prezenți la acest festival, în cadrul căruia desfășoară activități preventive, în cadrul a 2 campanii:

- ,,Dincolo de aparențe”, campanie de conștientizare a consumului și traficului de droguri, fiind oferite recomandări preventive și prin intermediul unui cod QR, unde au fost încărcate materiale de informare, pe linia consumului de substanțe interzise.

- ,,Vacanță în siguranță”, campanie de prevenire a vicitimizării, care se adresează atât minorilor, cât și adulților.

De asemenea, în vederea asigurării unui răspuns proactiv față de fenomenul consumului de droguri, Agenția Națională Antidrog, desfășoară activități specifice pe linia prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri, pe toată durata de desfășurare a Festivalului Neversea, care are loc în perioada 7 -10 iulie 2022.

Activitățile de prevenire și combatere vor fi derulate și în continuare, pe toată durata desfășurării festivalului, pentru siguranța participanților.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles să respecte recomandările organizatorilor și ale forțelor de ordine! 

Facem în continuare apel la un comportament civilizat și alegeri responsabile, pentru ca participanții să aibă parte de zile fără incidente.