Florin Cîţu este propunerea PNL pentru funcţia de premier

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, este propunerea liberalilor pentru funcţia de premier. Decizia a fost luată în Biroul Politic Naţional al PNL.

Florin Cîţu este propunerea PNL pentru funcţia de premier


Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, este propunerea liberalilor pentru funcţia de premier. Decizia a fost luată în Biroul Politic Naţional al PNL, au declarat pentru Agerpres, surse liberale.

Florin Cîțu a fost, miercuri seară, la Palatul Cotroceni pentru a purta o discuție cu președintele Klaus Iohannis asta după ce fostul premier Ludovic Orban s-a întâlnit, la rândul său, cu Iohannis.
Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, miercuri seară, începând cu ora 18.00 în sistem de videoconferinţă, potrivit unui anunţ al partidului. Cu această ocazie, liberalii au validat propunerea de premier în viitorul Guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.
Președintele Iohannis ar urma să convoace partidele care au intrat în Parlament la începutul săptămânii viitoare pentru consultările în vederea formării unui nou guvern. Inițial, partidele, inclusiv cei din PNL, știau că șeful statului urmează să convoace aceste consultări în acest weekend.
Miniștrii Nicolae Ciucă (premier interimar), Florin Cîțu (Finanțe) și Marcel Boloș (Fonduri Europene) erau cele trei propuneri de premier de pe lista scurtă a PNL.