Orban: Libertatea de exprimare şi libertatea presei, o garanţie a democraţiei din ţara noastră

Ludovic Orban a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, mulţumind jurnaliştilor care au contribuit la informarea corectă a populaţiei în perioada pandemiei.

Orban: Libertatea de exprimare şi libertatea presei, o garanţie a democraţiei din ţara noastră


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a transmis, luni, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei în care a mulţumit jurnaliştilor care au contribuit la informarea corectă a populaţiei în perioada pandemiei.

„Le mulțumesc astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a libertății presei, tuturor jurnaliștilor care, de mai bine de un an de zile au ajutat la informarea corectă privind evoluția epidemiei cu noul coronavirus și, prin exemplele date, au ajutat ca populația să respecte măsurile autorităților.
Le transmit respectul meu, pentru munca făcută cu pasiune și profesionalism, uneori cu riscul de a se îmbolnăvi, în interesul public și pentru apărarea sănătății românilor”, a spus oficialul.
Acesta a afirmat că libertatea de exprimare și libertatea presei reprezintă un drept garantat de Constituție.
„Libertatea de exprimare și libertatea presei reprezintă un drept garantat de Constituție și o garanţie a democrației din țara noastră.
Le urez tuturor reprezentanților mass-media succes în misiunea lor de a informa corect”, a conchis el.