Iohannis avertizează: Virusul este încă printre noi. Vom fi obligați să intrăm în starea de urgență

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în ultimele zile, de la intrarea în starea de alertă, a văzut foarte mulţi români care respectă regulile

Iohannis avertizează: Virusul este încă printre noi. Vom fi obligați să intrăm în starea de urgență


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în ultimele zile, de la intrarea în starea de alertă, a văzut foarte mulţi români care respectă în continuare regulile, dar din nefericire a văzut şi comportamente contrare regulilor sanitare. „Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!”, a fost avertismentul președintelui. 

"În această scurtă perioadă am văzut foarte mulți români care respectă în continuare regulile. Am văzut instituții publice și companii private care s-au pregătit foarte bine. Din nefericire, unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor.
Dragi, români, virusul este încă printre noi. Trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi constant încălcate ne îndreptăm spre un scenariu cu noi focare și un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităților locale să asume un rol mai ferm în gestionarea situației. Am reușit să controlăm epidemia iar măsurile luate și-au dovedit eficiența. Au fost două luni foarte grele, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum. Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență dar vom fi obligați dacă ritmul de infectare crește semnificativ. Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă tot felul de teorii ale conspirației. Aceste abordări sunt nocive: erodează autoritatea statului și pot crea breșe. Când am fost uniți într-un efort național, am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea infecției", a declarat IOhannis.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a organizat marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.  
La şedinţă au fost prezenţi Prim-ministrul României Ludovic Orban, Viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.