Florin Cîțu s-a răzgândit în privința pensiilor și salariilor. „Acest mesaj este pentru populiști”

Ministrul Florin Cîțu a venit cu precizări suplimentare legate de plata pensiilor și salariilor, dând asigurări că nu există nicio problemă cu plata pensiilor

Florin Cîțu s-a răzgândit în privința pensiilor și salariilor. „Acest mesaj este pentru populiști”


Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a venit cu precizări suplimentare legate de plata pensiilor și salariilor. Totodată, Florin Cîţu a dat asigurări că nu există nicio problemă cu plata pensiilor, salariilor şi a facturilor. 

Întotdeauna există o legătură între a face cheltuielile şi execuţia bugetară. Nu există nicio problemă în a asigura plata pensiilor, salariilor şi a facturilor. Facturile sunt foarte importante, pentru că aşa menţinem sectorul privat în viaţă. Este foarte adevărat şi este un lucru pe care lumea trebuie să-l ştie, că există o legătură directă între execuţia bugetară şi plata cheltuielilor care sunt incluse în buget. Acest mesaj este pentru populişti, acei oameni din Parlamentul României care vor să crească deficitul bugetar pe hârtie. Oricine poate să crească deficitul bugetar pe hârtie. Mai greu este să şi faci acele plăţi. Sunt trei preşedinţi de partid care, pe lângă faptul că promovează tot felul de proiecte de legi care ar destabiliza România, astăzi mai instigă şi la revoltă socială”, a subliniat Cîţu. 
Ministrul a ţinut să precizeze că majorarea pensiilor prevăzută pentru luna septembrie a fost inclusă în buget, dar evoluţia economiei trebuie analizată de la o săptămână la alta. 
Creşterea pensiilor a fost inclusă în buget. Eu îmi fac planul pentru tot ceea ce am bugetat. Evoluţia trebuie analizată de la o săptămână la alta. La alocaţii, banii nu au fost incluşi în buget, dar vom vedea cum evoluează economia. De aceea spun că este important să vedem cum evoluează economia (…)”, a susţinut Cîţu.
Cu o zi înainte, Florin Cîțu spunea că plata salariilor și a pensiilor se face doar dacă vom avea încasări la buget, iar joi a venit cu câteva lămuriri, în emisiunea ”România 9”, de la TVR 1, explicând și o eventuală situație îngreunată în ceea ce privește veniturile: 
Ca să fim onești, declarația mea a fost puțin diferită. Am spus că întotdeauna există o legătură între a face cheltuielile și execuția bugetară, pentru că în orice buget cheltuielile sunt fixe, le știi, iar veniturile sunt estimate. Mai ales România care are un deficit, bineînțeles că restul veniturilor trebuie să le împrumuți ca să faci plata. Nu este nicio problemă. Contrar a tot ceea ce am tot fost criticați și eu, și PNL, de la începutul anului și până acum, am plătit și salarii crescute”, a explicat Cîțu.