Ciolacu: PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare

PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru, a anunțat Marcel Ciolacu. Acesta spune că PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”.

Ciolacu: PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare


PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru, a anunțat Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților spune că partidul pe care îl va conduce nu se va angaja în discuții „sterile” despre ministere, ci va dori să se ajungă mai întâi la un consens pe programul de guvernare și pe priorități. ”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a afirmat liderul PSD, precizând că este obligaţia PSD să se implice în soluţionarea crizei, pentru că are cel mai mare grup parlamentar.

„Nu îmi cereți să intru în același ridicol al discuțiilor cine pe cine a sunat, cine a contactat. Haideți să vedem realitățile din România. Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată, ne aflăm într-o criză economică, într-o criză socială în ceea ce privește prețurile, vedeți evoluția euro din această dimineață, și într-o criză politică declanșată de fosta guvernare de dreapta, respectiv de Partidul Național Liberal și de către USR. Toate crizele pandemice, economice și sociale au fost gestionate și sunt efectul acestei alianțe de dreapta, susținută de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis”, a declarat președintele PSD.
Marcel Ciolacu spune că PNL și USR au în continuare o abordare „arogantă și superficială”.
„Am văzut abordarea celor două partide ieri, în ședințele lor, este o abordare în continuare și arogantă, și superficială. Eu, în schimb, vă anunț că am terminat cu colegii mei și cu specialiștii partidului cele 100 de priorități pentru români, atât pe perioadă scurtă, cât și pe perioadă medie, și de la aceste lucruri vom porni discuțiile pe care o să le avem cu Partidul Național Liberal sau cu USR. Ce vă pot spune cu certitudine, că Partidul Social Democrat nu va intra în negocieri sau în discuții sterile privind ministerele, întâi stabilim programul de guvernare, care sunt prioritățile și pe urmă vom avea discuții pe implicații în funcție de specialiștii fiecărui partid”, a adăugat social-democratul.
Președintele PSD a precizat că le va cere colegilor săi un mandat pentru ca social-democrații să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.
„Orice formațiune politică, când reprezintă cetățenii, într-o astfel de criză, este normal să vorbească cu toată lumea. Orice formațiune politică, când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toată lumea. Ca să lămurim și acest aspect, ori facem o construcție pe principii și pe o anumită normalitate… să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus așa ceva! Cred că propunerea ne dați dreptul să o hotărâm noi în interiorul partidului, dar să nu credeți că noi vom face vreo construcție politică aberantă sau excluzând niște lucruri evidente”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.