Ciolacu: Voi cu baniii și bogăția, românii cu sărăcia

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat miercuri de la tribuna Parlamentului lipsa de transparență și de consultare publică privind proiectele finanțate prin PNRR.

Ciolacu: Voi cu baniii și bogăția, românii cu sărăcia


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat miercuri de la tribuna Parlamentului lipsa de transparență și de consultare publică privind proiectele finanțate prin PNRR. De asemenea, liderul PSD a criticat Guvernul că nu a prevăzut nicio finanțare prin PNRR pentru agricultură, lăsată deja de izbeliște după ce s-a confruntat cu un an de secetă. Ciolacu a numit coaliţia de guvernare ”coaliţia şmenului”.

"Domnule Cîțu, de data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. 
Ieșiți și spuneți de ce românii mănâncă 70% produse de import în timp ce guvernarea vrea să distrugă agricultura românească. Pot solicita o pauza dacă vreți să coborâți la fermieri.
Este o mare rușine că premierul este forțat să vină în Parlament să prezinte un plan pentru România. Până în ultima clipă ați vrut să ascundeți românilor adevărul din spatele PNRR.
Nici măcar astăzi nu ați făcut public planul pentru toți românii. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR, dvs ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Știți ce susțineți în acest plan? Domnule Orban, dvs ați văzut acest plan? L-ați citit? Îl aveți în detaliu?
Această coaliție a șemnului a vrut să deturneze un plan lăudabil al europei către clientela de partid. Domnule Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare a programelor din PNRR?
V-am cerut mecanisme de control și transparență. Și pentru toaate acestea v-am dat soluțiile necesare. Am vrut să fim constructivi. V-ați bătut joc.
Veți fi ultimul guvern din UE care va depune acest plan. Unii miniștri au ajuns să fie subiect de bancuri prin cancelariile europene. Comisia Europeană vă tratează ca pe un elev repetent.
Fiecare țară a venit cu o viziune clară. Dvs. v-ați dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reforme și vreți să aduceți austeritatea. Ați angajat pe ascuns pe toți românii și nu ați spus nimic aici în țară. Tot ce ați propus a fost înghețarea veniturilor, majorarea taxelor și creșterea vârstei de pensionare.
Sunteți trompetele austerității.
PSD a scăpat România de împrumuturile de la FMI iar actualul guvern le va readuce în țară. 
Domnule Cîțu, laudele de șoim al patriei nu au nicio legătură cu viața românilor.
Antireformele dvs. vor distruge România, vor crește șomajul. Voi cu banii și bogăția, românii cu sărăcia. Atât mai rămâne pentru oameni și firmele românești.
Planul Germania are 1421 de pagini, al Franței 815 pagini, al Poloniei 498 de pagini. În România, până astăzi, nimeni nu a văzut nicio pagină", a declarat Ciolacu în Parlament.