Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la congresul PNL în care va fi ales liderul partidului. Șeful statului consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la congresul PNL în care va fi ales liderul partidului. Evenimentul, la care vor veni 5.000 de delegați liberali, va avea loc sâmbătă, 25 septembrie.

Aflat la New York, unde a participat la Adunarea Generală a ONU, Klaus Iohannis a afirmat că actuala criză guvernamentală se va tranșa după congresele PNL şi USR PLUS.
Șeful statului a mai precizat că nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.
„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a declarat Iohannis, potrivit Agerpres.
Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.
Iohannis a mai spus că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic…”, a adăugat acesta, referitor la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.