Ciolacu: Democratic nu vom vota niciodată o altă persoană ca şi prim-ministru în afară de Alexandru Rafila

Partidul Social Democrat nu va vota un alt guvern decât unul condus de propunerea PSD de premier - Alexandru Rafila, a declarat, marţi seara, Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Democratic nu vom vota niciodată o altă persoană ca şi prim-ministru în afară de Alexandru Rafila


Partidul Social Democrat nu va vota un alt guvern decât unul condus de propunerea PSD de premier - Alexandru Rafila, a declarat, marţi seara, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

El a afirmat că, în cazul în care PSD nu va fi primul partid chemat la consultările de la Cotroceni, fiind câştigătorul alegerilor, este posibil ca social-democraţii să refuze să se prezinte la întâlnirea cu şeful statului.
"Trebuie să revenim în spiritul și litera Constituției. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD și sper din tot sufletul ca președintele să nu facă greșeala să invite PNL înainte. (...) Să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Voi avea o discuție cu colegii mei. Dacă nu suntem invitați ca partid câștigător să mergem cu propunerea noastră, să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniei și a jignirilor a trecut și este timpul ca președintele să intre în haina constituțională", a spus Ciolacu, într-o emisiune la TVR.
Întrebat dacă a avut un dialog cu preşedintele Klaus Iohannis după alegeri, Marcel Ciolacu a răspuns: "Nu am avut nicio discuţie instituţională".
El a exclus o colaborare cu PNL.
"Din punctul nostru de vedere nu avem ce căuta într-o colaborare cu Partidul Naţional Liberal, deoarece ar fi o jignire faţă de români. Tocmai ce i-au sancţionat prin vot. Este o gașcă de perdanți care vrea puterea cu orice chip fără să țină cont de votul cetățenilor. E o negare a evidenței. Primul pas ca să te vindeci este să depășești negarea când ești bolnav. Trebuie să recunoască (Iohannis – n.r.) că a fost un eșec politic total sancționat prin vot de către români, democratic. Nu poți să apari la televizor ca președinte al României să faci socoteli”, a afirmat preşedintele PSD.
În acest sens, Ciolacu a susţinut că singura variantă de executiv, pentru PSD, este una cu Alexandru Rafila premier.
Marcel Ciolacu a subliniat că partidul său nu va vota un alt guvern.
"Democratic nu vom vota niciodată un altfel de guvern sau o altă persoană ca şi prim-ministru în afară de domnul Alexandru Rafila", a declarat liderul social-democraţilor.