Orban: A fost o analiză a alegerilor şi paşii către formarea unei majorităţi parlamentare

Ludovic Orban a declarat marţi seara, după întâlnirea liderilor PNL cu preşedintele Klaus Iohannis, că discuţiile au vizat o analiză a alegerilor parlamentare.

Orban: A fost o analiză a alegerilor şi paşii către formarea unei majorităţi parlamentare


Ludovic Orban a declarat marţi seara, după întâlnirea liderilor PNL cu preşedintele Klaus Iohannis, că discuţiile au vizat o analiză a alegerilor parlamentare, precum şi strategia pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea constituirii cât mai rapide a unui nou Guvern.

El a adăugat că nu au fost abordate nume de posibil premier şi nici despre o împărţire a ministerelor în viitorul Executiv. „Nu am auzit de acest zvon”, a mai spus Orban, întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că Dacian Cioloş şi-ar putea dori să fie ministru al Apărării.
"Am discutat...o analiză a alegerilor şi, evident, paşii pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi pentru constituirea cât mai rapidă a unui guvern. (...) A fost o discuţie legată de formarea majorităţii parlamentare şi de constituirea cât mai rapidă a unui guvern", a spus Ludovic Orban, marţi, la sediul PNL, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.
El a precizat că înainte de a discuta cu USR PLUS şi UDMR despre împărţirea ministerelor cel mai important lucru este programul de guvernare.
"El este baza acţiunii comune, mai ales că va fi vorba de un guvern de coaliţie, programul de guvernare va fi baza acţiunii comune a guvernului susţinut de partidele din coaliţie. (...) Până acum nu s-au deschis discuţii oficiale", a spus Orban.
Întrebat despre afirmaţiile venite de la reprezentanţi ai USR şi UDMR care nu ar fi, neapărat, de acord cu "o persoană, un cadru militar" ca propunere de premier, cu referire la Nicolae Ciucă, Orban a replicat: "Îşi dau cu părerea fără să fi luat noi, încă, o decizie de propunere a unui premier".
"Deci, când se va lua o decizie instituţională în PNL, în forurile statutare, o vom prezenta", a adăugat liderul PNL.
Fiind întrebat dacă în discuţiile cu şeful statului acesta ar fi menţionat că ar prefera pe cineva anume ca propunere de prim-ministru, Orban a spus: "Nu am discutat aceste aspecte".