Taxa auto revine în România

Taxa auto ar putea fi reintrodusă în România, începând cu 2021. Este vorba despre o taxă ecologică pentru vehiculele poluante.

Taxa auto revine în România


Taxa auto ar putea fi reintrodusă în România, începând cu 2021. Este vorba despre o taxă ecologică pentru vehiculele poluante. Aceasta a apărut în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă.

Taxa auto ar putea fi reintrodusă în România, începând cu 2021. Mai mulţi analişti economici spun că o astfel de taxa este necesară dacă se dorește o tranziție către mașinile electrice, dar şi pentru ca Romania a devenit cimitirul Europei la capitolul masini second-hand.
„Ce s-a schimbat în ultima perioadă este planul Uniunii Europene de a trece catre mașini și către activități care poluează cat mai puțin. Acum, s-ar putea ca această cerință de reducere a poluării să vină din partea UE avand în vedere ca banii care vin sunt europeni”, a explicat Adrian Codirlasu, viceprețedinte CFA România, potrivit ziare.com.
Vicepreşedintele CFA România, Adrian Codirlasu, spune că reintroducerea taxei de poluare va avea efecte benefice pe termen lung.
„Producătorii auto tradiționali, care nu vor veni cu mașini electrice vor avea mari probleme în viitor, iar o asemenea taxă îi va ajuta pe cei de la Dacia să vândă mult mai bine o mașina electrică precum e Spring”, afirmă analistul.