Florin Cîțu vrea anchetarea liderilor PSD pentru subminarea autorității statului

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a cerut miercuri procurorului general anchetarea tuturor declaraţiilor făcute de către conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgenţă

Florin Cîțu vrea anchetarea liderilor PSD pentru subminarea autorității statului


Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a cerut miercuri procurorului general anchetarea tuturor declaraţiilor făcute de către conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgenţă, considerând că au instigat la nesupunere şi la subminarea autorităţii statului şi au adus costuri imense pentru economie.

“Solicit procurorului general al Republicii anchetarea tuturor declarațiilor făcute de conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgență și până astăzi. Aceste declarații au instigat la nesupunere și la subminarea autorității statului și au adus costuri imense pentru economie. Aș vrea să vă citez din Codul penal: comunicarea de informații false, comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de știri, date sau informații false orid e documente falsificate cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, a declarat ministrul Florin Cîțu.
Acesta a precizat că, de fapt, în acest an, contrar celor declarate de conducere PSD, au fost alocați pentru capitolul sănătate cea mai mare sumă, reprezentând 5,35% din PIB.
"Subminarea autorității statului cu costuri pentru economie face exact acest lucru, pune în pericol siguranța națională. Aș vrea să vă dau un exemplu care a tot fost propagat în spațiul public de conducerea PSD, referitor la banii alocați pentru sănătate. În perioada 2014 și a programului actualizat în 2020, în 2020 bugetul pentru capitolul sănătate reprezintă 5,35% din PIB este cea mai mare sumă alocată acestui capitol din 2014 și până astăzi, este doar un exemplu. Nu mai spun de declarațiile conducerii PSD de anul trecut care spuneau că singura problemă din sistemul de sănătate reprezintă calitatea umană", a precizat Florin Cîțu.