Florin Cocargeanu și Ionuț Rusu sunt noii viceprimari ai Constanței

Astăzi a avut loc prima ședință a noului Consiliu Local al municipiului Constanța. Cu această ocazie au fost aleși noii viceprimari ai Constanței: Ionuț Rusu de la PNL și Florin Cocargeanu de la USR Plus.

Florin Cocargeanu și Ionuț Rusu sunt noii viceprimari ai Constanței


Astăzi a avut loc prima ședință a noului Consiliu Local al municipiului Constanța. Cu această ocazie au fost aleși noii viceprimari ai Constanței: Ionuț Rusu de la PNL și Florin Cocargeanu de la USR Plus. Atât pentru Rusu, cât și pentru Cocargeanu au votat 19 consilieri locali, iar opt consilieri au votat împotrivă.

Propunerile pentru ca Rusu și Cocargeanu să fie viceprimari au venit în urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS începute imediat după alegerile locale din 27 septembrie.
Ionuț Rusu a declarat că „de astăzi, familia sa are  300.000 de membri“. „Mă voi strădui cu toată priceperea. Sunt născut, crescut, educat şi trăiesc la malul mării. De astăzi, familia mea nu mai are doar patru membri, ci peste 300.000 de membri, toţi locuitorii Constanţei. Constanţa are nevoie de schimbare, constănţenii au nevoie de un viitor mai bun, de încredere în ziua de mâine. Cum îmi doresc să arată Constanţa în 2024, ca un oraş european, ce are deschidere la mare, prosper? Avem multă treabă de făcut şi nu mă voi opri până când nu voi şti că am făcut tot ce mi-a stat în putţinţă, pentru Constanţa”, a declarat noul viceprimar.
Cea de-a doua propunere pentru funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa a venit din partea USR-PLUS în persoana lui Florin Cocargeanu. Acesta a primit 19 voturi pentru şi opt împotrivă. În urma votului exprimat de consilier, proiectul de hotărâre a trecut.
"Mă simt onorat și vreau să mulțumesc colegilor care mi-au acordat votul. Este o onoare dar, în același timp, această funcție vine și cu o mare responsabilitate și voi face tot ce ține de mine pentru ca încrederea colegilor și a alegătorilor noștri să fie răsplătită prin rezultatele muncii mele. Principiile care vor sta la baza mandatului meu sunt transparența, deschiderea față de cetățeni, comunicarea cu aceștia, dar și buna colaborare cu domnul primar și colegii din PNL astfel încât programul nostru comun de dezvoltare a orașului să fie pus în aplicare și, peste patru ani, constănțenii să observe schimbarea pentru care ne-au votat. În ceea ce privește atribuțiile pe care domnul primar mi le-a delegat, mă bucur foarte mult că printre acestea se află și coordonarea Serviciului de gestionare spații verzi, acest domeniu fiind unul foarte important pentru constănțeni care au asistat la un adevărat măcel al spațiilor verzi în ultimii 20 de ani, fapt ce a constituit un resort pentru mulți dintre membrii USRPLUS de a trece din civism către politică", a transmis Florin Cocargeanu.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat consilierii locali municipali în prima ședință din acest mandat. Evenimentul a avut loc luni, 9 noiembrie, în sala Remus Opreanu.
Primarul Vergil Chiţac a anunţat, că va convoca o şedinţă de Consiliu Local de îndată, în cursul zilei de miercuri, 11 noiembrie, pentru a aproba subvenţia pentru constănţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. „Ştim că este o situaţie cu probleme şi trebuie să dăm cât mai curând banii către RADET, care să îi dea CET-ului, care să îşi plătească furnizorii”, a precizat edilul. De asemenea, în aceeaşi şedinţă extraordinară, va fi supus votului şi proiectul pentru taxele şi impozitele locale pentru anul 2021.
Prin Dispoziția nr. 4417 privind convocarea Consiliului local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară Vergil Chițac, primarul municipiului Constanţa, dispune:
Art. 1 Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa  în  şedinţă ordinară, luni, 9 noiembrie 2020, ora 1300, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.
Art. 2 – (1) Proiectul ordinii de zi, cu menţionarea titlurilor proiectelor de hotărâri și a iniţiatorului este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta dispoziţie.
(2) Proiectul ordinii de zi va fi adus la cunoştinţă locuitorilor municipiului prin mass-media şi prin afişarea pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanţa.
Art. 4 Proiectul ordinii de zi se transmite consilierilor locali în format electronic la adresele de poştă electronică comunicate.
Art. 5 Consilierii locali sunt invitaţi să formuleze şi să depună amendamente asupra proiectelor de hotărâri. 
Art. 6 Compartimentul relaţii consiliul local şi administraţia locală, Compartimentul comunicare şi relaţii mass-media şi Direcţia tehnologia informaţiei şi relaţii publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentei dispoziţii, iar Compartimentul relaţii consiliul local şi administraţia locală va comunica dispoziţia, spre ştiinţă, Instituţiei prefectului judeţului Constanţa.
Proiectul ordinii de zi
1. Aprobarea procesului verbal al şedinţei privind ceremonia de constituire a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 29.10.2020 ;
2. Depunerea jurământului domnului Mihăilescu Cristian - iniţiator: primar Vergil Chițac
3. Depunerea jurământului domnului Stavăr-Vergea Romeo - iniţiator: primar Vergil Chițac;
4. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință - iniţiator: primar Vergil Chițac;
5. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de numărare a voturilor - iniţiator: primar Vergil Chițac;
6. Proiect de hotărâre privind alegerea în funcţia de viceprimar a unui consilier local - iniţiator: primar Vergil Chițac;
7. Proiect de hotărâre privind alegerea în funcţia de viceprimar a unui consilier local - iniţiator: primar Vergil Chițac;
8. Proiect de hotărâre privind desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului - iniţiator: primar Vergil Chițac;
9. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiilor permanente de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Constanţa - iniţiator: primar Vergil Chițac.
Dispoziția primarului cât și Proiectul ordinii de zi sunt contrasemnate de secretarul general Fulvia Antonela Dinescu.