Klaus Iohannis: Felicitări preşedintelui ales Joe Biden pentru victoria sa

Președintele Klaus Iohannis, l-a felicitat pe Joe Biden pentru victorie. A scris pe Twitter că așteaptă cu nerăbdare consolidarea Parteneriatului Strategic SUA-România în toate dimensiunile sale.

Klaus Iohannis: Felicitări preşedintelui ales Joe Biden pentru victoria sa


Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe Joe Biden pentru victorie. A scris pe Twitter că așteaptă cu nerăbdare consolidarea Parteneriatului Strategic SUA-România în toate dimensiunile sale.

"Felicitări preşedintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aştept cu nerăbdare să consolidăm în continuare puternicul şi dinamicul nostru Parteneriat Strategic în toate dimensiunile sale. România va continua să lucreze pentru a consolida securitatea, prosperitatea şi rezistenţa comunităţii noastre transatlantice", a scris Iohannis pe Twitter.

Joe Biden și Kamala Harris au fost felicitați și de liderii europeni Emmanuel Macron și Angela Merkel.
Un mesaj similar a transmis și premierul canadian, Justin Trudeau, la mai puțin de o oră de la anunțarea rezultatului de către presa internațională.
Candidatul democraţilor la Casa Albă, Joe Biden, a câştigat scrutinul prezidenţial în detrimentul preşedintelui în exerciţiu, republicanul Donald Trump, au anunţat sâmbătă mass media americane, citate de agenţiile internaţionale de presă. Biden va deveni cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.