Cîțu: Coaliția trebuie să vină cu soluții la problemele românilor

Președintele PNL, Florin Cîțu, a precizat că nu vrea să audă scuze că România nu a primit banii din PNRR și economia nu s-a redresat din cauza războiului din Ucraina.

Cîțu: Coaliția trebuie să vină cu soluții la problemele românilor


Președintele PNL, Florin Cîțu, a vorbit, marți, despre evaluarea miniștrilor liberali și despre îngrijorările pe care le are în legătură cu economia României. Acesta a precizat că nu vrea să audă scuze că România nu a primit banii din PNRR și economia nu s-a redresat din cauza războiului din Ucraina. Nu e campanie electorală, coaliția chiar trebuie să vină cu soluții, a insistat liderul libralilor.

„PNL a arătat că oamenii săi nu se țin de funcții. Dacă trebuie să facem o schimbare, o facem. Evaluările sunt zilnice, când vom avea o decizie o vom discuta în BEX. Noi la PNL face propria evaluare, să vedem unde sunt probleme și ce putem face.
Conducerea PNL trebuie să ia toate măsurile să se asigure că PNL în 2024 va fi ce mai mare partid din România. Eu sunt sigur că toți membrii PNL vor binele PNL.
Președintele PNL s-a dat la o parte când a fost nevoie. Nu cred că nu e vreun membru PNL care va spune că se cramponează de funcție. Dar azi acum suntem în procedură de evaluare”, a declarat Florin Cîțu.
Cîțu: Coaliția trebuie să vină cu soluții la problemele românilor
„Sunt îngrijorat de prețurile care cresc, de dobânzile care cresc, că economia a încetinit, că rata șomajului a început să crească. Nu spun că sunt nemulțumit, dar sunt îngrijorat.
Sunt reforme pe care trebuie să le facem și să le prezentăm românilor anul acesta. Sunt în PNRR. Sunt 30 de miliarde de euro pe care le avem pe masă. Nu vreau să le piedem, nu vreau să aud scuza că din cauza războiului din Ucraina nu luăm 30 de miliarde de euro, că din cauza războiulu economia nu-și revine rapid. E datoria noastră a celor care am făcut coaliția să-i protejăm pe români de efectele negative ale acestor șocuri. Nu e primul șoc, am mai avut în 2020, în 2021. Am găsit soluții și trebuie să găsim soluții. Nu e campanie electorală, nu trebuie să avem tot felul de evenimente care nu aduc rezultate. Mă interesează să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor”, a mai declarat Cîțu.