Simion: Cerem demiterea ministrului Lucian Bode. A folosit poliţiştii şi jandarmii pentru a vâna demonstranţi

George Simion, îi solicită premierului Florin Cîţu demiterea ministrului Lucian Bode, pe care îl acuză că a folosit poliţiştii şi jandarmii "pentru a vâna demonstranţi".

Simion: Cerem demiterea ministrului Lucian Bode. A folosit poliţiştii şi jandarmii pentru a vâna demonstranţi


Copreşedintele AUR, George Simion, îi solicită premierului Florin Cîţu demiterea ministrului de Interne, Lucian Bode, pe care îl acuză că a folosit poliţiştii şi jandarmii "pentru a vâna demonstranţi" şi nu pentru activitate preventivă şi pentru munca specifică de poliţie.

"Am depus o interpelare prin colegul Ionuţ Neagu, senator, la premierul României, pentru a-l demite pe ministrul de Interne Bode, care, din păcate, a folosit poliţiştii şi jandarmii, în ultimele luni de când a preluat mandatul, nu pentru activitate preventivă, nu pentru muncă specifică de poliţie, ci pentru a vâna demonstranţi. 6.500 de amenzi s-au acordat de către lucrătorii Ministerului de Interne doar pentru protestele care au dus la căderea ministrului Voiculescu. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii se ocupă de hăiturea bătrânilor care nu poartă mască, de bunici care vând leuştean, de minore care vând ghiocei şi primim semnale nenumărate din partea poliţiştilor şi jandarmilor că li se dau norme de amenzi şi li se cere să facă lucruri care nu sunt în fişa postului", a precizat Simion la o conferinţă de presă.
Liderul AUR îi mai reproşează ministrului Bode "deprofesionalizarea" Poliţiei, iar premierului Cîţu îi solicită să retracteze afirmaţiile privind eliminarea acelor voci care pun întrebări legate de campania de vaccinare.
"Cerem demiterea ministrului Lucian Bode, în orice formă alege această coaliţie să-şi ducă activitatea mai departe, şi solicităm premierului Florin Cîţu să retracteze afirmaţiile grave, fără precedent în spaţiu public, prin care cerea eliminarea acelor voci care mai există şi pun întrebări cu privire la campania de vaccinare. Totodată, cerem demisia lui Lucian Bode pentru că vineri, la Piteşti, un bărbat de 63 de ani, Zaharia Barbu, a fost ucis de către lucrători, de către poliţişti şi considerăm că este un efect al politicii de deprofesionalizare a Poliţiei", a punctat Simion.