Klaus Iohannis: Nu vor fi restricții în noaptea de Înviere

Creştinii vor putea participa la slujbele de Înviere şi nu vor completa declaraţii, spune preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Nu vor fi restricții în noaptea de Înviere


Românii nu vor fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere în Noaptea de Înviere, după cum a precizat președintele Klaus Iohannis. Mai mult decât atât, președintele îi îndeamnă pe români să respecte în continuare măsurile sanitare de protecție.

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci și în societate. Pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții BOR. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică”, a spus Iohannis.
„Biserica va organiza slujba așa cum este datina, nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte se ține în biserică. Creștinii merg la biserică să ia lumină, să ia Paștile. Îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări”, a adăugat el.
„Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a subliniat șeful statului.