Premierul Pedro Sánchez: Românii și spaniolii sunt popoare înfrățite. Putin a încercat să slăbească UE în ultimii ani.

Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a transmis joi, un mesaj de mulțumire pentru românii stabiliți pe teritoriul spaniol pentru contribuția la dezvoltarea economică.

Premierul Pedro Sánchez: Românii și spaniolii sunt popoare înfrățite. Putin a încercat să slăbească UE în ultimii ani.


Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a transmis joi în timpul conferinței comune cu președintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, un mesaj de mulțumire pentru românii stabiliți pe teritoriul spaniol pentru contribuția la dezvoltarea economică. Acesta a declarat că Vladimir Putin încearcă să slăbească Uniunea Europeană, pentru că o vede ca pe o ameninţare, un proiect geopolitic la scară globală, fundamentat pe valori opuse regimului de la Moscova. 

"Vrem să transmitem un mesaj de recunoștință celor mai bine de 1 milion de români care trăiesc în Spania pentru felul în care au contribuit pentru dezvoltarea economică a Spaniei. Vrem să transmitem mulțumiri și poporului român pentru că românii se integrează foarte bine, muncesc din greu și este un luru care dovedește că suntem două popoare înfrățite.
Vreau să scot în evidență că din punct de vedere economic, atât România, cât și Spania avem relații comerciale foarte bune. Datele indică pentru 2020 că au avut loc schimburi de mai bine de 500 de milioane de euro. Se pot face îmbunătățiri în acest plan. În acest sens, președintele Iohannis și cu mine am vorbit de nevoia unui Summit bilateral pentru a întări și mai mult relațiile dintre cele două state.
În ceea ce privește războiul din Ucraina. De-a lungul multor ani, Putin a încercat să slăbească UE. A intervenit în felurite moduri. Cu toții știm că a folosit și atacuri neconvenționale, cât și instrumente mai clasice, cum este intervenția Rusiei în Ucraina. Putin a atacat Ucraina pentru că o percepe ca pe o amenințare la procesul democratic", a mai transmis acesta.