Cîțu: USR PLUS are șansa să dea Guvernul jos, folosind metoda Dragnea

Premierul Florin Cîțu a susținut, joi, că-i pare rău că a crezut despre USR PLUS că e un partid pro-european. Șeful executivului a vorbit despre singura variantă prin care useriștii ar da guvernul jos

Cîțu: USR PLUS are șansa să dea Guvernul jos, folosind metoda Dragnea


Premierul Florin Cîțu a susținut, joi, că-i pare rău că a crezut despre USR PLUS că e un partid pro-european. Și-a dat seama că s-a înșelat când a văzut că partidul s-a alăturat AUR și a cerut și sprijinul PSD. Totuși, Cîțu crede că USR PLUS nu va vota în Parlament împotriva PNRR, proiect la care a contribuit, doar pentru că nu mai e în Guvern. Șeful Executivului spune că e greșeala lui și își asumă că nu a crezut că această alianță ar putea fi posibilă și a vorbit despre singura variantă prin care useriștii ar da guvernul jos.

”Legea off shore eu am zis să fie adopată în sensiunea trecută. Mandatul pentru ministru e să fie adoptată în această sesiune. E posibil. Eu nu sunt îngrijorat. Nu sunt îngrijorat de situația parlamentară. Nu am crezut că USR PLUS va fi lângă AUR, e greșeala mea, nu am crezut asta, eu am crezut că ei sunt un partid pro-european. Îmi asum această vină. Revenind, nu cred că în Parlament se va vota împotriva unor legi benefice pentru România. Eu nu cred că se vor opune PNRR sau reformei pensiilor. Nu cred că USR va fi cu PSD și cu AUR. Valorile și principiile contează, eu cred că mai au, totuși, cei din USR niște principii pro-europene.
Guvernul cade doar dacă e o moțiune de cenzură. Nu mi-am luat gândul de la USR PLUS. Dar e greu să am discuții cu cineva care are o moțiune împotriva Guvernului. Dacă se merge la vot cu moțiunea de cenzură nu e nicio problemă. USR are șansa să dea Guvernul jos, folosind metoda Dragnea.
Eu mereu am spus că dacă își retrag moțiunea putem să discutăm. Altfel nu, e o moțiune cu AUR. Era la fel și dacă o aveau cu PSD. Aici s-a ajuns și ni se spune că acest lucru este normal. Altă variantă nu am decât să merg în Parlament cu UDMR.
Timpul le rezolvă pe toate. E complicat să ai discuții cu un partid care semnează o moțiune. E părerea mea. Nu poți să ataci președintele României. Acestea nu sunt semnale că mai vrei să mergi la guvernare cu PNL”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.