Iohannis: Sunt pentru păstrarea cotei unice. Acum nu văd o altă soluție pentru România

Președintele Klaus Iohannis a respins din nou, marți seară, scenariul renunțării la cota unică și cel privind introducerii unei taxe de solidaritate pentru marile companii.

Iohannis: Sunt pentru păstrarea cotei unice. Acum nu văd o altă soluție pentru România


Președintele Klaus Iohannis a respins din nou, marți seară în timpul conferinței de presă, scenariul renunțării la cota unică și cel privind introducerii unei taxe de solidaritate pentru marile companii.

Sunt pentru păstrarea cotei unice și împotriva taxei de solidaritate. Această opinie nu am exprimat-o doar acuma este o opinie pe care am exprimat-o în repetate rânduri. Au mai fost încercări de modificate în aceste domenii. Taxa de solidaritate nu mi se pare corectă ca principiu. Cota unică nu este cel mai bun mod de a impozita dar pentru un sistem care nu e digitalizat are avantaje practice până nu există o digitalizare funcțională nu cred că se poate introduce alt fel de cotă. Este o discuție care s-a purtat de-a lungul timpului. Pentru a păstrată o transparență ne-am exprimat tot timpul pentru cota unică. Nu este o chestiune de principiu care nu poate fi schimbat este o chestiune de aplicabilitate. După ce finalizăm digitalizarea, evident că discuția se poate relua. Aceste schimbări nu se pot duce în termen scurt. Este o preocupare constantă a politicienilor pentru că dă bine la televizor. Însă trebuie să dea bine în practică”, a afirmat Klaus Iohannis.