Maia Sandu mulțumește României pentru cele 50.400 doze de vaccin anti-COVID

Președintele Republica Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru donația generoasă de 50.400 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Maia Sandu mulțumește României pentru cele 50.400 doze de vaccin anti-COVID
Foto: Facebook / Maia Sandu


Președintele Republica Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României pentru donația generoasă de 50.400 de doze de vaccin anti-COVID-19.

„România a donat azi Republicii Moldova un nou lot de vaccin anti-Covid-19 de 50.400 de doze. Această tranșă ne permite să continuăm și să accelerăm procesul de vaccinare, așa încât să protejăm viața câtor mai mulți cetățeni. Vă mulțumesc din suflet, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu. Mulțumim, România, pentru acest sprijin generos și necondiționat!”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, potrivit Deschide.md.
Totodată, în contextul Zilei Unirii Basarabiei cu România președintele a subliniat că putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Totodată, Maia Sandu se arată încrezută că cu fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova ne apropiem de normalitate. 
„Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun. Fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate. Țările care au rate înalte de vaccinare au reușit să scadă cifra persoanelor grav bolnave și a deceselor. Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova!”, a conchis Maia Sandu. 
Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău.