O femeie în vârstă de 104 ani s-a vaccinat anti-Covid în București

Cea mai bătrână persoană din Capitală, vaccinată cu rapelul împotriva COVID-19. Femeia are 104 ani și n-a avut nicio reacție adversă la prima doză.

O femeie în vârstă de 104 ani s-a vaccinat anti-Covid în București


Cea mai bătrână personă din Capitală, o doamnă în vârstă de 104 ani a mers duminică dimineață să se vaccineze împotriva COVID-19 în Centrul de Vaccinare de la Palatul Național Copiilor, din sectorul 4. Femeia a făcut azi rapelul. Ea a mărturisit că nu a avut reacții adverse după prima doză. 

Bătrâna nu are mari probleme de sănătate, ci doar mici probleme de vedere. Chiar dacă se deplasează singură, ea a venit însoțită de o rudă. Considerată un exemplu, doamna a primit o diplomă și un buchet de flori.

Însoțită de o nepoată și unul dintre strănepoți, care a ținut-o în permanență de mână și care părea că îi dădea din puterea tinereții lui, doamna Zoea a venit la ora programată, la centrul de vaccinare, unde a fost întâmpinată de medicul coordonator.

Foarte comunicativă și afișând o dispoziție bună, aceasta a trecut fără probleme de zona de triaj, după care a fost imunizată cu cea de-a doua doză a vaccinului, într-unul dintre cele nouă puncte de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor. După administrarea serului, femeia a rămas 15 minute în zona de post vaccinare, sub atenta supraveghere a medicilor care au monitorizat-o îndeaproape. La fel ca după administrarea primei doze, doamna Zoea nu a avut nicio reacție adversă, ba chiar și-a păstrat buna dispoziție.

”Nepoata mea, care este medic, m-a sfătuit să mă vaccinez, pentru că numai prin vaccin putem scăpa de această boală. Până acum nu am putut fi alături de nepoții mei. Acum suntem toți vaccinați și putem petrece sărbătorile împreună. Mă simt bine după vaccin, nu am simțit nicio durere și le mulțumesc medicilor de aici”, a declarat doamna Zoea Baltag.

Alături de venerabila doamnă a fost și viceprimarul Sectorului 4. Robert Florea a ținut să îi ofere acesteia un buchet de flori și o distincție pentru exemplul dat nouă tuturor.

”În primul rând, vă doresc multă sănătate și o viață senină în continuare alături de familia dumneavoastră! Să știți că nu voi uita niciodată această zi în care v-am cunoscut și în care v-am fost alături, așa cum, nimeni din cei aici de față, nu cred ca o va face. Dumneavoastră ne-ați dat astăzi cel mai puternic exemplu, acela ca pentru viață trebuie să lupți! Și că indiferent de cât de grea e lupta, împreună putem trece peste orice greutate! Pentru curajul și solidaritatea dumneavoastră, de a lupta, umăr la umăr, să punem capăt acestei pandemii, în numele Primăriei Sectorului 4 și al nostru, al tuturor, vă rog să primiți respectul și aprecierea noastră”, a declarat viceprimarul Sectorului 4, Robert Florea.

La centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor funcționează nouă puncte de vaccinare, la care sunt programate zilnic, pentru imunizare, 540 de persoane, urmând ca numărul acestora să crească după suplimentarea cabinetelor cu încă șase puncte de vaccinare, începând cu jumătatea lunii aprilie.