O asistentă din Bârlad s-a sinucis. Epuizarea și stresul a împins-o spre sinucidere

O asistentă care lucra la spitalul din Bârlad, s-a sinucis, duminică, 13 decembrie. Femeia trecea printr-o perioadă foarte grea, atât profesional, fiind epuizată de muncă, cât şi personal

O asistentă din Bârlad s-a sinucis. Epuizarea și stresul a împins-o spre sinucidere
Foto: Vremea Noua


O asistentă în vârstă de 46 de ani, care lucra la spitalul din Bârlad, s-a sinucis, duminică, 13 decembrie. Femeia trecea printr-o perioadă foarte grea, atât profesional, fiind epuizată de muncă, cât şi pe plan personal. Se afla în plin proces de divorţ cu soţul ei, care o bătea constant.
O veste dramatică a căzut că un trăsnet peste întreg colectivul Spitalului din Bârlad! O colegă, infirmieră de ani de zile și cunoscută ca una dintre cele mai muncitoare și serioase angajată a unității medicale, și-a pus capăt zilelor, în ziua de 13 decembrie. Femeia, epuizată de volumul de muncă îngrozitor de la Spitalul suport Covid-19, a avut de îndurat și o situație dificilă în familie, agravată de perspectiva divorțului de soțul său, despre care se spune că era extrem de agresiv. Nu a mai putut gestiona lucrurile și, cel mai probabil, a cedat psihic, spun apropiații, și pe fondul epuizării psihice de la muncă, scrie vremeanoua.
Din primele informații, infirmiera  în vârstă de 46 ani plecase de acasă și locuia la un frate. Acolo și-a pus capăt zilelor, trupul neînsuflețit fiind găsit de către colegii de muncă. Practic, femeia era în divorț cu soțul, pe rolul Judecătoriei Bârlad fiind un dosar în care se judeca divorțul celor doi. Mai mult, femeia era plecată de acasă, la un frate de al ei, deoarece soțul era foarte agresiv. A cerut în luna octombrie un ordin de protecție împotriva soțului, iar magistrații bârlădeni nu i-au admis cererea! Nu numai că nu i-au admis-o, dar au și pus-o să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 250 de lei.
„Respinge cererea de emitere a unui ordin de protecție. Obligă pe reclamanta – victimă să plătească către stat suma de 250 lei cheltuieli de judecată (onorariu diminuat), pentru asistență juridică acordată din oficiu pârâtului – agresor, de Baroul de avocați Vaslui”, a fost decizia instanței bârlădene.
Infirmiera plecase de acasă și locuia la un frate. Acolo s-a spânzurat cu un cearșaf făcut frânghie, trupul neînsuflețit fiind găsit de către colegii de muncă.
Femeia a lăsat, spun apropiații, un bilet de adio în care își cerea scuze familiei pentru gestul făcut, în special celor doi copii, care au rămas fără mamă.