Iohannis: Nu există nicio gaură și nicio perspectivă tristă. Fiscul trebuie să se miște un pic mai bine

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanţa, că situaţia economică în România este bună şi că nu există nicio gaură şi nicio perspectivă tristă.

Iohannis: Nu există nicio gaură și nicio perspectivă tristă. Fiscul trebuie să se miște un pic mai bine


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanţa, că situaţia economică în România este bună  şi că nu există nicio gaură şi nicio perspectivă tristă, trebuie corectate lucrurile. Iohannis a mai declarat că atâta timp cât mai are un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii în sistemul bugetar.

„Este într-adevăr o discuţie în spaţiul public care, după părerea mea, a luat-o într-o direcţie complet greşită. Situaţia economică a României este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. (...) Se pare că atunci când s-a construit bugetul pentru anul în curs, pe 2023, a existat o oarecare supraevaluare a capacităților de colectare, adică Guvernul a crezut că cei de la Fisc vor aduna mai mulți bani, ca să o zic așa, simplu, pe românește, lucru care nu s-a întâmplat chiar așa, însă nu există nicio gaură și nu există nicio perspectivă tristă. Trebuie corectate lucrurile. Evident că trebuie corectate și pe colectare, adică Fiscul trebuie să se miște un pic mai bine, dar trebuie corectat și pe partea de cheltuieli. Asta înseamnă că la anumite capitole banii trebuie folosiți mai judicios", a spus Iohannis la Constanţa.