Orban: În construcția bugetară pe care o pregătim, nu vom crește taxele și impozitele

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în Camera Deputaţilor, că în construcţia bugetară pe care Guvernul o pregăteşte, nu vor fi crescute taxele şi impozitele.

Orban: În construcția bugetară pe care o pregătim, nu vom crește taxele și impozitele


Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în Camera Deputaţilor,  că în construcţia bugetară pe care Guvernul o pregăteşte, nu vor fi crescute taxele şi impozitele. El şi-a început discursul declarându-se surprins de faptul că a fost chemat în Parlament pe tema bugetului tocmai de către PSD, ”care a deţinut guvernarea 3 ani de zile după alegerile din 2016 şi care s-a dovedit că a nesocotit reglementările legale privitoare la elaborarea legii bugetului de stat”. 

"Dați-mi voie să dau niște răspunsuri. Am să încep să va prezint situația României privind infectările cu coronavirus. România se află pe locul 18 la nivel european în ceea ce privește rata infectării având pe ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori 484 (de cazuri) față de Cehia 1471, Belgia 1342, Franta 968, Austria 789, Polonia 770, pot să continui lista. Cu toate astea, măsurile pe care le luam și pe care văd că le folosiți electoral, sunt dictate de obligația noastră de a apăra viața oamenilor. Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poți să te faci că nu vezi. Orice măsură pe care o luăm, o luăm doar pentru a salva vieți, a reduce numărul românilor care se infectează. 
În ceea ce privește bugetul, în luniile august, octobrie, septembrie și octombrie veniturile bugetului de stat au crescut comparativ cu 2019 în plină criză economică provocată de pandemie. 
În ceea ce privește creșterea economică, datele la șase luni, pe semestru arată unde este România. Scăderea economică a fost de 3,9% față de 12% scăderea la nivel european.
În ceea ce privește rata șomajului în Europa este de 7,5% iar în România este în scădere este de 5,2%.
În ceea ce privește afirmația profund mincinoasă că nu am acordat bani către profesori, fermieri, IMM, către pensionari păi uitați-vă la date, la cifre. Am acordat despăgubiri pentru secetă, am dat bani pentru despăgubiri pentru cei care au fost afectați de inundații, am alocat bani pentru plata șomajului tehnic.
Toate datele vă contrazic, ceea ce spuneți sunt numai minciuni. Ceea ce va face PNL, va decide doar PNL. Dacă am fi vrut să ne luăm purtător de cuvânt de la PSD, ne luam.
Avem o colectare mai bună la buget. Încasările la buget în ceea ce privește TVA au crescut cu 10 la sută.
Ați irosit 7 ani din istoria României, fără să construiți autostrăzi, fără să creșteți numărul angajaților, ați alungat românii din țară.
V-ați bătut joc de România. Veniți acum să câștigați voturi spunând ce va face PNL. Lăsați-ne pe noi să decidem ce vom face. Suntem singurul partid care în vrmee de criză și-a asumat răspunderea. Așa cum am avut capacitatea, la fel vom avea capacitatea de a conduce România spre saltul de a deveni o putere în Europa", a declarat Ludovic Orban în plenul Camera Deputaţilor. 
Premierul Orban a dat asigurări în ceea ce privește zvonurile conform cărora taxele și impozitele ar crește de anul viitor: "Ce pot să vă spun e că în construcția bugetară pe care o pregătim, nu vom crește taxele și impozitele. Orice creștere de venituri pe care o vom include în construcția bugetară va avea la bază creșterea economică, o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, pe baza unei eficientizări a ANAF, a activității Ministerului Finanțelor, pe baza digitalizării activității de colectare a taxelor și impositelor. De asemenea, pe baza lovirii evaziunii fiscale, acolo unde ea există", a afirmat Ludovic Orban.