Țuțuianu, la final de mandat: Au fost patru ani cu nenumărate provocări, dar cu un număr record de proiecte demarate

Consilierii județeni constănțeni s-au reunit joi, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, în ultima ședință a actualului format, marele absent fiind regretatul Marian Iordache

Țuțuianu, la final de mandat: Au fost patru ani cu nenumărate provocări, dar cu un număr record de proiecte demarate


Consilierii județeni constănțeni s-au reunit joi, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, în ultima ședință a actualului format, marele absent fiind regretatul Marian Iordache. În cei patru ani pe mandatul, președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu au fost dezvoltate și implementate zeci de proiecte de aproximativ 700 de milioane de lei. 

La începutul ședinței, președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu a ținut un scurt discurs în memoriam pentru consilierul județean, Marian Iordache care s-a stins din viață. Cei prezenți în sală au ținut un moment de reculegere. "Este prima ședință la care domnul Marian Iordache lipsește. Sunt sigur că ne urmărește de sus. Vreau să transmit condoleanțe familiei. Fiecare dintre noi am avut ceva de învățat de la dumnealui. A fost o persoană care a vrut binele comunității. A fost un om al administrației, care a construit. Doresc ca, în memoria domnului Marian Iordache, să ținem un moment de reculegere", a spus Horia Țuțuianu.
De asemenea, în sală s-au aflat maestrul Virgil Andriescu şi şase militari români, participanţi la misiunile din teatrele de operaţiuni din străinătate, alături de familiile lor.
Astfel, au primit distincția de Cetățean de Onoare al juețului Constanța, maestrul Virgil Andriescu, plutonierul adjutant (rz) Bida Ionel Eugen, plutonierul adjutant principal (rz) Bolovan Florin, caporal clasa a III-a Neagu Marcel, fruntaș Târnovschi Costică Victor, caporal clasa a II-a, Oprea Dragoș Mihai, caporal clasa a II-a Giumali Metin.
Titlul de “Cetățean de onoare al județului Constanța” a fost acordat celor șase militari în semn de recunoaștere pentru eroismul și dăruirea de care au dat dovadă în teatrul de operații din Afganistan.
La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a făcut o scurtă radiografie a mandatului său:
"Au fost mai bine de patru ani cu nenumărate provocări, cu un număr record de proiecte demarate, pentru realizarea lor vreau să mulțumesc ehipei, aparatului CJC, care mi-a stat alături și cu ajutorul căruia am rezolvat probleme care păreau, câteodată, fără soluții. Împreună cu ei, oameni de înaltă probitate profesională, am reușit să realizăm programe importante pentru județul Constanța. O contribuție importantă au avut-o și colegii consilieri, cu care am petrecut patru ani. Vă mulțumesc tuturor, indiferent de culoarea politică și fiecăruia în parte pentru ce am realizat împreună în acești patru ani. Câteodată asumați, câteodată neasumați, câteodată cu argumente politice, câteodată fără argumente politice, recunosc că au fost și momente tensionate, de consens, dar au însemnat o experiență politică și administrativă importantă. La final de mandat, vă urez tuturor să aveți parte de tot ce e mai bun pe lumea aceasta, dar, cel mai important, să aveți parte de sănătate! Sănătatea a fost una din prioritățile importante ale mandatului. Am apreciat foarte mult atitudinea presei constănțene. Când am greșit, m-a criticat, cu blândețe câteodată și când am performat, m-au apreciat. Vă mulțumesc pentru că m-ați ajutat să evoluez profesional. Sper ca acești patru ani să rămână în memoria tuturor consilierilor, colaboratorilor, o perioadă în care toți am lucrat pentru a crește calitatea vieții cetățenilor din județul Constanța. Să ne vedem sănătoși!", a declarat Horia Țuțuianu.