Orban: O evaluare a activităţii premierului ar fi privită din perspectiva competiţiei interne PNL

Ludovic Orban spune că în momentul de faţă orice evaluare a activităţii premierului sau a Guvernului, făcută în coaliţie, ar fi privită din perspectiva competiţiei interne pentru stabilirea şefiei PNL.

Orban: O evaluare a activităţii premierului ar fi privită din perspectiva competiţiei interne PNL


Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune că în momentul de faţă orice evaluare a activităţii premierului sau a Guvernului, făcută în coaliţie, ar fi privită din perspectiva competiţiei interne pentru stabilirea şefiei PNL.

"Am intrat în competiţie electorală pentru funcţia de preşedinte al PNL şi orice evaluare, în momentul de faţă, a activităţii premierului sau Guvernului ar putea fi privită din perspectiva acestei competiţii. Oricum, va exista o competiţie şi, probabil, colegii mei, când vor veni să voteze preşedintele PNL, vor ţine cont şi de evaluarea personală pe care o fac asupra guvernării", a declarat el, vineri seara, după ce a participat la Gala TNL.
Întrebat dacă ar putea PNL să îi retragă sprijinul premierului, Ludovic Orban a negat.
"Suntem departe de o astfel de decizie", a susţinut el.
Orban a opinat că nu este momentul potrivit pentru alte remanieri, deoarece s-ar crea nesiguranţă şi instabilitate la nivel guvernamental.
"Orice remaniere creează o anumită nesiguranţă şi instabilitate la nivel guvernamental, creează tensiuni, atât în partid, cât şi în coaliţie. Şi nu cred că este momentul potrivit pentru o remaniere sau revocare de ministru, ţinând cont de contextul în care ne găsim şi de faptul că suntem la şase luni de la preluarea guvernării. (...) Florin Cîţu este prim-ministru susţinut de PNL, este senator al PNL, membru al PNL şi obligaţia oricărui membru al PNL este să respecte statutul, regulamentele şi să acţioneze în conformitate cu acestea, în toate funcţiile publice de reprezentare în care este susţinut de partid", a precizat el.