Pompa de recirculare - ce și de ce, ABC-ul cunoașterii acestei componente din instalația de încălzire

Ați pățit cu siguranță, cel puțin o dată, să fiți nevoiți să așteptați ceva vreme până când apa de la robinet este caldă, la temperatura optimă.

Pompa de recirculare - ce și de ce, ABC-ul cunoașterii acestei componente din instalația de încălzire
Magazin online in care gasesti pompe submersibile, hidrofoare , centrale termice, calorifere si multe altele de instalatii.


Ați pățit cu siguranță, cel puțin o dată, să fiți nevoiți să așteptați ceva vreme până când apa de la robinet este caldă, la temperatura optimă. Nu este un moft, ci o necesitate, de a nu consuma inutil apă până când aceasta este bună de folosit. Suntem în era vitezei și mai totul este pe repede înainte făcut, așadar tocmai la nivelul de confort să existe compromis? Iată că nu, căci pompele de recirculare au fost create să minimalizeze această problemă.

Pompa de recirculare și scopul său

Vorbim despre recircularea apei calde în instalația de încălzire și apa caldă menajeră. Își dovedește utilitatea mai ales la folosirea apei curente, când aceasta nu a mai fost folosită o perioadă de timp și, evident, apa s-a răcit în instalație. Este un pas mai aproape de ceea ce înseamnă apă caldă instant accesibilă.

Concret, astfel de produse, pompe recirculare solare sau de orice tip ar fi, vor recircula apa caldă din toată instalația de încălzire. Așadar, de fiecare dată când veți porni robinetul, apă perfect caldă va fi disponibilă, fără să mai fie nevoie de câteva minute bune până la utilizarea ei.

Avantaje

Desigur că primul și poate cel mai important aspect legat de aceste pompe se referă la cel al economiei. Reduceți consumul de apă caldă, reduceți consumul de gaz pentru încălzirea apei, reduceți deci timpul de funcționare al sistemului în sine și asta înseamnă și economie de energie electrică implicit. Asta pentru că pompele de recirculare vor face ca o centrală să nu mai pornească atât de des.

Gândită să fie o componentă de mare ajutor în funcționarea sistemelor de încălzire, pompele de recirculare au o durată de viață destul de mare. Sunt prevăzute cu rotor lichid, au o structură solidă și optimizată, astfel încât poate face față cu brio testului timpului. Prin urmare nu este afectată de rugină sau de presiunea apei.

Unde și cum se montează o pompă de recirculare

Conexiunea la țevi se va realiza prin hollendere ce au diametru mare. Poate fi montată pe tur sau retur. Spre exemplu la circuitele unde se face injecție, spre exemplu acolo unde aveți încălzire în pardoseală, este bine de montat pompa de recirculare pe tur, la centralele termice pe retur, iar la sistemele solare va fi montată pe returul rece de la boiler.

De unde puteți achiziționa astfel de pompe

Magazinele de nișă vă întâmpină cu o diversitate de produse. Este și cazul Shop Einstal, acolo unde se definește un univers al instalațiilor termice și electrice. Veți găsi inclusiv aceste tipuri de pompe de recirculare, dar mai întâi de toate sisteme complete, pompe si hidrofoare, diverse tipuri de sisteme de încălzire pentru spații rezidențiale sau comerciale. Iar alături de acestea o largă gamă de accesorii care să vă ajute să puneți în funcțiune și să montați cât mai eficient orice tip de sistem din cele amintite.

La capitolul pompe de recirculare sunt ușor de găsit aici și cele standard sau universal valabile cu producători precum Wilo, Grundfos sau Dab. Pentru o alegere optimă însă trebuie să țineți cont de detalii tehnice, precum debit, înălțimea maximă de pompare, temperatura lichidului, printre altele. Astfel de specificații sunt însă făcute la fiecare produs în parte.

Costurile unei pompe de recirculare nu sunt foarte mari, în medie 200 de lei, iar pentru un astfel de produs veți primi și garanție așa cum vine ea de la producător, 2 ani maximum.

Cereți ajutor specializat și preferați să întrebați în detaliu consilierii Shop Einstal despre ce tip de pompă de recirculare este mai potrivită. Mai cu seamă în cazul celor care se gândesc să investească în acest tip de produs la un sistem de încălzire existent sunt multe aspecte de lămurit.

În versiune modernă optați pentru pompele de recirculare solare sau cele cu termostat. Acesta vă ajută să setați anumiți parametri de funcționare pentru această pompă. Orice acțiune de acest gen se traduce automat și în confortul utilizatorului și mulțumirea sa de a folosi cât mai eficient un sistem care îi oferă apă caldă instant.

Contact Shop Einstal

Mihai Bravu număr 540-562, complex Impact Center, sector 3, București

0766.261.389

0766.261.392

0786.124.777

office@einstal.ro