Joe Biden a fost validat în funcția de Președinte al SUA

Joe Biden a fost validat de Congres, Donald Trump a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie către succesorul său.

Joe Biden a fost validat în funcția de Președinte al SUA


Joe Biden a fost validat de Congres, iar Trunp a reacţionat imediat. Donald Trump a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie către succesorul său, după ce Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Mesajul lui Donald Trump vine în contextul în care Congresul SUA a certificat, joi, victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale americane. Președintele-ales a obținut 306 voturi din partea Colegiului Electoral și va fi învestit, alături de Kamala Harris pentru poziția de vicepreședinte, în data de 20 ianuarie. Odată rostit jurământul, Joe Biden va deveni oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite.
În pofida obiecțiilor din partea republicanilor față de rezultatele alegerilor din Arizona și Pennsylvania, membrii ambelor camere au putut să certifice rezultatul alegerilor la mai mult de 14 ore de la începerea procesului.
Ședința s-a încheiat cu o rugăcine pentru victimele violențelor de la Capitoliu.