Femeia împuşcată în Capitoliu este veteran al Războiului din Irak

Persoana care a murit, miercuri, după a fost împușcată de poliție în sediul Congresului SUA, este Ashli Babbitt, veteran al războiului din Irak.

Femeia împuşcată în Capitoliu este veteran al Războiului din Irak
Foto: dailymail.co.uk


Persoana care a murit, miercuri, după a fost împușcată de poliție în sediul Congresului SUA, la Washington, este Ashli Babbitt, veteran al războiului din Irak şi o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump.

Babbitt a fost printre primii intrați în Capitoliu în timp ce Senatul şi Camera Reprezentanţilor erau încă în ședință. Ea a fost împușcată mortal pentru că a refuzat să se oprească la somaţia forţelor de ordine, relatează presa americană.
Babbitt a lucrat în armata americană, în cadrul Forţelor Aeriene, timp de 14 ani. Ea trăia în sudul Californiei, în regiunea San Diego, împreună cu soţul său, care a descris-o drept "un susţinător hotărât al preşedintelui Trump". Soţul ei nu a participat la mitingul de la Washington.
În total, patru persoane au murit în total în urma violențelor de la Capitol Hill. Cel puțin 14 polițiști au fost răniți, dintre care doi au fost internați la spital.